Nieuwsbrief, april 2014 - Nummer 19
 
 
 
 
 
 
Berufsverbot in HO?
IMG
 
Een Senator of Kamerlid kan uitstekend toetreden tot een Raad van Toezicht in het HBO en WO, vindt minister Bussemaker. Maar alleen geen onderwijswoordvoerders in die beide Kamers. Wat zou het gevolg zijn en wie zouden het slachtoffer zijn van deze nieuwe regeling van OCW?


 
 
 
IMG
 
Selfie met Nobelprijs
 
 
 
 
De Dag van de Excellentie van Sirius en ScienceGuide is op 20 juni te gast bij de Nobelprijs voor de Vrede van 2013. Gastheer Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons, minister Bussemaker en experts uit HBO en WO gaan met u het debat aan over de toekomst van excellentie.


 
 
 
IMG
 
Tegen de allofobie
 
 
 
 
"Internationalisering is een concrete agenda met hoge sense of urgency." Senator Jan Anthonie Bruijn pleit voor meer en eerder Engelstalig onderwijs, aantrekken van internationaal toptalent en verkent het idee van internationale kwaliteitsborging, want "grensoverschrijdende ogen kunnen ook dwingen."


 
 
 
IMG
 
De taal van het leren en de dood van de leraar
 
 
 
 
"Wat is het doel van ons onderwijs? Deze vraag, die in de dagelijkse onderwijspraktijk vrijwel volkomen afwezig is, functioneert als rode draad in het oeuvre van Gert Biesta." Simon Verwer blikt vooruit op de lezing bij de Hogeschool Rotterdam van deze toonaangevende onderwijsdenker.


 
 
 
IMG
 
Big data of Big Brother?
 
 
 
 
"Nederland is wereldkampioen databases," zegt Maurits Martijn. "Behalve dat Nederlanders hun gordijnen nooit dicht doen, zijn ze op het internet ook ongeƫvenaard goed te volgen." Nu is dat geen probleem, maar je weet nooit hoe het loopt.
 
 
IMG
 
Zinvolle zorgtechnologie
 
 
 
 
"Toen de lectoraten in het HBO werden opgericht dacht ik: 'Daar moet ik heen!' Het is niet sec de techniek die de uitdaging is, het gaat erom hoe je die techniek zinvol toepast in de zorg," zegt lector en Maastrichts hoogleraar 'Technologie in de Zorg' Luc de Witte.


 
 
 
IMG
 
Ophef over Kissinger
 
 
 
 
Een mooi en groot gebaar dreigt alleen maar gedoe op te leveren. Henry Kissinger is 90 geworden en zijn geboorteland Duitsland wilde de scholier die vluchteling werd voor het Nazibewind eren met een exclusieve leerstoel. En vanaf dat moment gaat alles mis.


 
 
 
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar, klikt u dan hier
 
 
 
 
www.scienceguide.nl
redactie@scienceguide.nl
(020) 428 53 71
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright Scienceguide 2013