Nieuwsbrief, mei 2014 - Nummer 20
 
 
 
 
 
 
Bedrijfsleven wil ambitieuze Bussemaker
IMG
 
De CTO's van een reeks grote, innovatieve bedrijven roepen Jet Bussemaker op kennis en innovatie veel meer in "een gemeenschappelijke inspirerende agenda" te verbinden. Dat moet écht multidisciplinair, Europees, met 'Science in Transition' en voorbij de topsectoren.


 
 
 
IMG
 
Prudent met MOOCs
 
 
 
 
"De zorg bestaat dat MOOCs niet de onderwijsverrijking geeft die 'in de klas' vanouds wel kan bloeien." Omdat de leerwinst nog onzeker is, nemen HO-trekkers in de VS een "wait and see" houding aan bij de uitbouw van MOOCs. Dat biedt ook zinnige lessen voor bij ons.


 
 
 
IMG
 
Stilte over OV-kaart wekt argwaan
 
 
 
 
De onzekerheden over het leenstelsel raken in toenemende mate eveneens de toekomst van de OV-kaart. Zorg en irritatie bij de studentenbonden leiden ertoe, dat vanuit het ISO een voorzet wordt gedaan. "Hoe komt er een volledig product voor de prijs die OCW ervoor wil bieden?"


 
 
 
IMG
 
EU bashen over kleding
 
 
 
 
"Het was even lekker EU-bashen, terwijl de rol van de Unie in de kledingetiketten zeer bescheiden is." Saxion-lector Michiel Scheffer kraakt vanuit de praktijk in de industrie en Europa de berichtgeving over 'Brusselse dwang'.


 
 
 
IMG
 
Academische ongelijkheid
 
 
 
 
De wereldwijde productie van academische kennis is ongelijk verdeeld. De VS en Groot-Brittannië produceren in tijdschriften meer dan de rest van de wereld samen. Opvallend: Nederland maakt de top 3 compleet, de rest van de wereld komt nauwelijks voor in de ranking van Oxford.




 
 
IMG
 
Kunst en techniek samen op zoek
 
 
 
 
Zet jonge kunstenaars en bètatechnici een week lang bij elkaar en je krijgt alle mogelijke creatieve en innovatieve concepten. Het ArtEZ-project Blikwisseling met mensen van het MIT Medialab zet die opdracht nu al enkele jaren met succes uit. "Niemand weet van te voren wat er uit gaat komen."


 
 
 
IMG
 
Politieke voorkeur voorspelt filmkeuze
 
 
 
 
De politieke voorkeur van de bevolking is een goede voorspeller van het succes van een film in een Amerikaanse stad of dorp. Republikeinen zien liever een blanke vrouw in de hoofdrol, Democraten geven de voorkeur aan een Afrikaans-Amerikaanse man, aldus Rotterdams onderzoek.


 
 
 
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar, klikt u dan hier
 
 
 
 
www.scienceguide.nl
redactie@scienceguide.nl
(020) 428 53 71
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright Scienceguide 2013