Nieuwsbrief, juli 2014 - Nummer 28
 
 
 
 
 
 
Heeft het Toekomstfonds toekomst?
IMG
 
Op Prinsjesdag komt het kabinet met een Toekomstfonds voor investeringen in R&D, kennisintensief MKB en slimme duurzaamheid. Wat gaat dat doen? Stelt het wat voor? Gaan WO en HBO ervan profiteren?


 
 
 
IMG
 
Het systeem werkt
 
 
 
 
De Tweede Kamer is erg positief over de strengheid en transparantie van de kritische NVAO-oordelen over de WO-alfa opleidingen. Ook Jet Bussemaker trouwens. "De opleidingen die niet voldoende zijn, komen nu boven drijven."


 
 
 
IMG
 
De Amazon van de kennis
 
 
 
 
Dé marktplaats voor onderwijs worden, dat is de torenhoge ambitie die Coursera zich stelt. Directeur Daphne Koller was op de UvA om te vertellen hoe zij dat willen bereiken. "Voor veel mensen is vijftig dollar voor een certificaat natuurlijk vaak niet meer dan het bedrag voor een maaltijd in een restaurant."


 
 
 
IMG
 
95 procent is duister
 
 
 
 
"CERN is een mooi voorbeeld van diverse landen die vreedzaam samenwerken door de universele taal van de wetenschap." CERN-directeur Rolf Heuer staat stil bij zestig jaar CERN. "Dit is wat Europa kan bereiken door echt samen te werken."


 
 
 
IMG
 
Mythes rond migratie
 
 
 
 
Prof. dr. Hein de Haas begint op zijn leerstoel 'Migration and Development' in Maastricht met een krachtig pleidooi voor een "nieuwe, nuchtere visie op migratie. Veel populaire denkbeelden over migratie zijn niet op feiten, maar op mythes gebaseerd."




 
 
IMG
 
Afrika op rechte pad
 
 
 
 
Is het Strafhof in Den Haag een instrument van het Westen tegen Afrika? Prof. Tom Zwart (UU) schetst hoe dialoog tussen Afrika en Westerse landen aan De Haagse Hogeschool percepties en spanningen zowel helpt agenderen als wegnemen.


 
 
 
IMG
 
Eten voor winst
 
 
 
 
De koks reizen een dag vooruit op het elftal. Waarom eigenlijk? HAN-diëtisten hielpen mee om 'Oranje' in Brazilië precies het passende voedsel bij het zware klimaat en pittige wedstrijden te doen genieten. "Zo is er na de wedstrijd tegen Spanje contact geweest om te zorgen dat het herstel goed verliep."


 
 
 
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar, klikt u dan hier
 
 
 
 
www.scienceguide.nl
redactie@scienceguide.nl
(020) 428 53 71
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright Scienceguide 2013