Nieuwsbrief, augustus 2014- Nummer 33
 
 
 
 
 
 
Cohen hekelt Plasterk namens kennissector
IMG
 
Job Cohen maakt gehakt van de nieuwe wet van Ronald Plasterk om de HO-salarissen te beperken. 'Onverstandig en mogelijk zelfs risicovol" noemt hij inhoud en aanpak van zijn partijgenoot. Topinstituten van R&D zien nu al mensen aan hun neus voorbij gaan wegens de nieuwe Balkenende-norm.


 
 
 
IMG
 
Geen schrik voor rode balpen
 
 
 
 
We moeten hoge eisen durven blijven stellen aan leerlingen, willen we het onderwijs op niveau houden. OECD-topman Dirk van Damme bepleit leraren en instellingen die uitdagen. "Er is niets progressiefs aan om in naam van gelijke kansen verwachtingen lager te stellen."


 
 
 
IMG
 
Prestatieafspraken zelf gekozen
 
 
 
 
Het zijn de instellingen zelf die de HO-prestatieafspraken hebben gemaakt, niet OCW. Dat laat Jet Bussemaker weten in reactie op kritiek van Saxion-chef Wim Boomkamp. Mocht op grote schaal niet aan de afspraken worden voldaan, dan kijkt zij opnieuw naar uitgangspunten en beoordelingen.


 
 
 
IMG
 
Wie wordt Lector van het Jaar 2014?
 
 
 
 
Ook in 2014 gaan het ISO en ScienceGuide op zoek naar de Lector van het Jaar. Op de Summit Excellentie van Sirius en de HvA op 2 oktober zal de lector die het meest heeft bijgedragen aan meer uitdaging van studenten en hun talentontwikkeling worden gehuldigd. Wie van uw hogeschool draagt u voor?


 
 
 
IMG
 
Vrouwen Erasmus naar Saoedi-Arabië
 
 
 
 
Het gaat goed met de internationalisering van het HO en ook minister Bussemaker zet daar stevig op in. De EUR heeft bijvoorbeeld een succesvolle partnerschap met een vrouwelijke universiteit in Riyad, Saoedi-Arabië. Zoiets brengt niettemin ook nieuwe dilemma’s en aandachtspunten met zich mee.




 
 
IMG
 
Kool boven kennis
 
 
 
 
De Duitse VSNU en HBO-koepel is niet blij met de EU-onderhandelingen voor de begroting van 2015. Europese leiders willen de R&D-uitgaven korten met 11%. "Europa heeft juist investeringen in kennis nodig en niet in kool."


 
 
 
IMG
 
Nerdy helden bijeen
 
 
 
 
Voor het laatst wellicht vieren supernerds hun reünie, 75 jaar na hun start. De assistenten van computergenie Alan Turing zijn nu hoogbejaard, maar vaak nog vief. Ze komen samen in de onlangs gerestaureerde noodgebouwtjes waar zij in het geheim de Nazi-codes braken met 'the Turing Machine'.


 
 
 
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar, klikt u dan hier
 
 
 
 
www.scienceguide.nl
redactie@scienceguide.nl
(020) 428 53 71
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright Scienceguide 2013