Nieuwsbrief, september 2014- Nummer 35
 
 
 
 
 
 
Wij zijn nog vaak een bastion
IMG
 
"De grootste bedreiging voor het HBO is dat de urgentie van verandering onvoldoende gevoeld wordt" Leonard Geluk kwam uit het MBO naar 'De Haagse', ontmoet meer collegialiteit, worstelingen en wil een Skyteam.


 
 
 
IMG
 
Veerman voorbij
 
 
 
 
Profilering en differentiatie, 'Naar een lerende economie' en 'science for education'. Wat kwam er allemaal voorbij tijdens de openingen van het academisch jaar? Hier onder meer hartenkreten van Henk Pijlman, Karl Dittrich, Kees Boele en Hans de Boer. En natuurlijk Jet de Ranitz.


 
 
 
IMG
 
Vind je stem
 
 
 
 
Ze begon als operazangeres, werd directeur Onderwijs bij energiegigant BP en is nu CvB-lid in Cambridge. Jennifer Barnes wil vrouwen in het hoger onderwijs opporren en mannen nog veel meer. "Be a geek!"


 
 
 
IMG
 
Lector van het Jaar zet door
 
 
 
 
Lector van het Jaar 2013 Marco Snoek heeft met Jet Bussemaker de eerste junior-docent geïntroduceerd op de Admiraal de Ruyterschool in Amsterdam op de dag van de opening van het hogeschooljaar daar. "Je bent niet alleen als docent, maar als team verantwoordelijk voor een groep leerlingen."


 
 
 
IMG
 
Ingenieurs innovatief opleiden
 
 
 
 
De 3TU openen samen een kenniscentrum voor het leren van de ingenieur. Het 3TU.CEE werkt internationaal én binnen de drie dragende universiteiten. Bij de opening treedt onder meer Ruth Graham op, die het bètatech onderwijs bij Imperial College en andere HO-instellingen transformeerde.




 
 
IMG
 
Ierland het nieuwe Finland?
 
 
 
 
Het HBO kan veel meer profiteren van Europa dan het zich wellicht realiseert. Die les trekt Rob Verhofstad, onderwijsdirecteur van de Hanzehogeschool, uit zijn bezoek aan Ierland. "Ierse Universities of Applied Sciences wordt de ruimte geboden om een volwaardige positie in te nemen."


 
 
 
IMG
 
De façade van kennis
 
 
 
 
Eduard Schmidt bezocht Noord-Korea en keek rond op universiteiten. Hoe ranken zij? Hoe is de IT? Hoe delen ze kennis? En was heel het bezoek aan die 'state of the art' e-Library niet gewoon een visite aan een Potemkin-dorp?


 
 
 
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar, klikt u dan hier
 
 
 
 
www.scienceguide.nl
redactie@scienceguide.nl
(020) 428 53 71
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright Scienceguide 2013