Nieuwsbrief, Prinsjesdag 2014- Nummer 38
 
 
 
 
 
 
Veerman noch Hamer
IMG
 
Het studievoorschot levert niet genoeg op voor zoveel gedoe. Die veeg uit de pan levert de Raad van State het kabinet. Ook luisterde Halbe Zijlstra in Rutte-I beter dan Rutte-II nu, zo blijkt. Is het leenstelsel 'Much a do about nothing'? Botst het extra geld uitdelen op WHW en Grondwet?


 
 
 
IMG
 
Ikzelf ben in verwarring over de Islam
 
 
 
 
Minister van Staat Ruud Lubbers opende het academisch jaar bij de Islamitische Universiteit in Rotterdam. "Hoe kon het toch zover komen dat, nadat Osama Bin Laden gedood was, er maar nieuwe Osama Bin Ladens bleven komen?" zei hij in een vurig pleidooi voor een Erasmiaanse Islam.


 
 
 
IMG
 
Never waste a good crisis
 
 
 
 
In Chili en in Tomsk, Siberiƫ, daar gebeurt het. Overal ter wereld innoveren de technische opleidingen zichzelf om te overleven. En in Nederland? Lessen van dr. Ruth Graham, die bij MIT de onderwijsvernieuwing heeft doorgevoerd, sporen de TU's aan tot meer durf.


 
 
 
IMG
 
Reisgids voor Bussemaker on tour
 
 
 
 
De minister van OCW gaat haar strategie laten voeden door een rondreis langs instellingen en regio's in het HO waar zij inspiratie verwacht. Stenden, HAN, Maastricht, HU en Leiden zullen haar ontvangen. Hier vindt u een reisgids naar de meest inspirerende kennis daar.


 
 
 
IMG
 
Iedereen aan de 3D-printer
 
 
 
 
"Het is de volgende industriƫle revolutie," zeggen de mensen van het nieuwe Objexlab van Fontys. Niet alleen studenten Engineering gaan met de 3D-printers van dit lab aan de slag, uiteindelijk moet iedereen er mee in aanraking komen.
 
 
IMG
 
Hersenonderzoek naar dictators
 
 
 
 
Het vermogen om gedrag aan normen en waarden aan te passen is een belangrijke voorwaarde voor een goed werkende samenleving. Wetenschappers uit Maastricht voerden een zogenaamd dictatorspel uit en hebben de hersenactiviteit gemeten. Waar zit uw geweten of machtsdrift?


 
 
 
IMG
 
Leven als piranha
 
 
 
 
Internet verlaagt maatschappelijke transactiekosten en kosten verbonden aan het regelen van samenwerking dramatisch. Het dwingt ondernemingen dan ook de interne transactiekosten te verlagen, zegt lector Frans van der Reep van Inholland. Is dit een 'piranha economie'?


 
 
 
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar, klikt u dan hier
 
 
 
 
www.scienceguide.nl
redactie@scienceguide.nl
(020) 428 53 71
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright Scienceguide 2013