Nieuwsbrief, november 2014- Nummer 45
 
 
 
 
 
 
Landen op komeet Chury
IMG
 
Mars-wagentjes chauffeur Inge Loes ten Kate (UU) zit vol 'Sinterklaasgevoel'. "Vol verwachting klopt mijn hart, Philae is net losgekoppeld van de Rosetta. Nu gaat hij alleen op pad en schrijft een nieuwe pagina in de geschiedenis van de ruimtevaart: landen op een komeet!" Volg het live hier.


 
 
 
IMG
 
"Leraar is geen academisch beroep"
 
 
 
 
"Als we ooit de pretentie zouden krijgen om alleen maar academici voor de klas te hebben dan nog weten wij zeker, dat we daar tot 2178 voor nodig zouden hebben." Karl Dittrich wil daarom realisme met idealisme in de lerarenopleiding en daarom komt er een WO-Pabo, ook al wil het HBO dat niet.


 
 
 
IMG
 
Groeipact moet
 
 
 
 
"Eindelijk!" Helderder kan Jo Ritzen, oud-OCW-minister (PvdA) en World Bank topman, niet zijn over het kennisdrieluik en het EU-Groeipact. Met zijn 'Vibrant Europe Forum' zet hij er nog extra input naast voor die €300 miljard. Zoals de behoefte in Europa aan veel meer 'yollies'.


 
 
 
IMG
 
Hefboom voor betere HO-kwaliteit
 
 
 
 
Betere toetsen, hogere leerprestaties en docenten ontlasten, dat waren de belangrijkste doelen van de projecten rond digitaal toetsen in HBO en WO. SURF laat positieve resultaten daarvan zien. "Uit de projecten blijkt dat de kwaliteit door samenwerking op verschillende manieren verbetert."


 
 
 
IMG
 
Duits eerbewijs voor HAN-docent
 
 
 
 
HAN-docent Willi Kisters won deze historische dagen de 'Deutscher Bürgerpreis'. Zijn project voor geestelijk gehandicapte kinderen, 'Unternehmen Zündkerze', kreeg de meeste stemmen voor de publieksprijs. 'Onderneming Bougie' is dan ook zeer creatief en zijn studenten doen volop mee.




 
 
IMG
 
Amsterdam wereldtop in logica
 
 
 
 
De UvA-master Logic krijgt het NVAO-predicaat 'excellent'. Het visitatiepanel beoordeelt deze "als een van de beste, zo niet het beste programma van logica ter wereld." De logicus uit Betondorp zei het al: "Als je niet schiet ken je niet scoren" en "Hun daar op rechts is geitenkaas".


 
 
 
IMG
 
De ziel van Rosetta
 
 
 
 
In Berlijn was het feest, maar ook vol momenten van bedachtzaam, geroerd herinneren. De 85-jarige Gorbi kwam nog een keer langs. Eén jonge Nederlander sprak daar ook, over de noodzakelijke droom van "een ziel voor Europa": Farid Tabarki van de Redactieraad van ScienceGuide. "Now is the time to reach out and create alliances."


 
 
 
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar, klikt u dan hier
 
 
 
 
www.scienceguide.nl
redactie@scienceguide.nl
(020) 428 53 71
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright Scienceguide 2013