Oud & Nieuwsbrief 2014- Nummer 50
 
 
 
 
 
 
Dag van Kennis 2015
IMG
 
Op 17 april 2015 is de première op de Hannover Messe van de eerste 'Wissenstag', een dag geheel gewijd aan de 'triple helix' van kennis, hightech en beleid die voor innovatie en groei zorgt. ScienceGuide produceert dit evenement en u kunt meedoen met uw kennis op dit wereldpodium.


 
 
 
IMG
 
Op een achtbaan door het heelal
 
 
 
 
Echt slapen deed hij niet meer in de week voordat stapelaar en HBO-alumnus dr. Koen Geurts 'zijn' Philae deed landen op komeet Chury. Nu Philae zelf slaapt kan hij reflecteren op zijn avontuur, zijn dromen en lessen voor Nederland en gedurfde wetenschap.


 
 
 
IMG
 
Draai die verrekijker nu eens om
 
 
 
 
"Bij differentiatie is het glas half vol, we zijn echt nog niet klaar." Nu Marijk van der Wende naar Harvard en China vertrekt, kijkt ze naar hoe het Nederlands HO zich ontwikkelt. "Onze instellingen kunnen nog grote stappen nemen in de graduate fase. Bologna is nog niet af."


 
 
 
IMG
 
Turbulente kwaliteit
 
 
 
 
In 2015 bestaat de NVAO 10 jaar, maar denk niet dat de borging van HO-kwaliteit op haar lauweren rust. Grote dynamiek ontstond sinds de zomer in Vlaanderen. Ann Demeulemeester zat daar middenin. "De kosten-batenbalans van het nieuwe stelsel was niet okay en de verlichting van planlasten zag men er nauwelijks nog in."


 
 
 
IMG
 
'Pray hard and really work hard'
 
 
 
 
Madeline Scotto geeft wiskundeles. Onstuitbaar, bemind, en nog steeds volop aan het werk aan de school waar zij in 1928 afstudeerde. U leest het goed: in 1928! Juf Madeline, de lerares-rolmodel is nu 100 jaar geworden. "I'm happy with you if you’ve just done your best".




 
 
IMG
 
Vaarwel Old Boys Network
 
 
 
 
2015 is het laatste jaar dat het bedrijfsleven een kans krijgt zijn leven te beteren, vindt minister Bussemaker. Een vrouwenquotum 'dreigt'. Saxion-voorzitter Wim Boomkamp kijkt vanuit de bèta-techniekstimulansen naar een spannende omkering: een mannenquotum.


 
 
 
IMG
 
1815 blijft ons bepalen
 
 
 
 
200 jaar geleden is het, maar alles wat wij ondergaan en wat wij zijn in Europa is in dat jaar 1815 geboren. Een nationale staat Nederland. Otto von Bismarck, die Duitsland maakte. De compromisvrede als ideaal van stabiliteit en een soort Europese Raad van regeringsleiders.


 
 
 
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar, klikt u dan hier
 
 
 
 
www.scienceguide.nl
redactie@scienceguide.nl
(020) 428 53 71
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright Scienceguide 2013