Nieuwsbrief, januari 2015 - Nummer 4
 
 
 
 
 
 
Kwaliteit HO als badzeepje
IMG
 
Kwaliteit moet bloeien door een groter eigenaarschap daarvan bij docenten en studenten. Bussemaker wil daarom niet af van de accreditatie van opleidingen, ook naast instellingstoetsing, maar "terug naar de kern." De Vlaamse route daarheen kiest zij daarom niet, zei zij in Brussel bij de NVAO.


 
 
 
IMG
 
Sensitieve leraar tegen radicalisering
 
 
 
 
De aanslagen in Parijs schokten ons hoezeer polarisatie het hart van de samenleving treft. Bussemaker riep scholen en leraren op niet weg te kijken. Een iPabo-docent heeft juist in dit verband onderzoek gedaan naar het belang van cultureel sensitieve leraren en promoveerde hierop aan de VU.


 
 
 
IMG
 
"Superbeispiel" van 2015
 
 
 
 
De verbinding van topkennis, hightech bedrijven en beleidsmakers wordt steeds uitdagender en intensiever, ziet Deutsche Messe vicepresident Marc Siemering. "De 'Wissenstag' op 17 april 2015 is als nieuw evenement met ScienceGuide en Nederlandse partners in Hannover 'ein Superbeispiel'!"


 
 
 
IMG
 
Niet het enige universum
 
 
 
 
Ons universum paste ooit op een postzegel, tot omgekeerde zwaartekracht zorgde voor de alsmaar durende uitdijing. De inflatietheorie van fysicus Alan Guth wordt door steeds meer wetenschappelijk bewijs ondersteund. "Ik was zelf nogal 'flabbergasted' dat ze het konden meten."


 
 
 
IMG
 
Kruitdamp-debat in Senaat
 
 
 
 
De veldslag over het leenstelsel is voorbij. Nu de kruitdamp optrekt in de Eerste Kamer gaan VVD en LSVb juist in die zaal met elkaar en u in debat. Vrijdag de 13e van februari pakken zij de draad van inhoud en inspiratie weer op over HBO en WO.




 
 
IMG
 
Studeren voor de poort
 
 
 
 
De eerste maanden van studie zijn cruciaal. Wil je uitval voorkomen, zullen de resultaten dan goed moeten zijn. UU-decaan Theo Wubbels pleit er voor dat leerlingen in het eind van het vwo al leren hoe het is om op de universiteit te studeren. "Pas dan kan matching volledig een functie vervullen."


 
 
 
IMG
 
Some chicken…some neck!
 
 
 
 
50 jaar geleden stierf Winston Churchill, staatsman, Nobelprijswinnaar voor de literatuur, bon vivant, premier, minister van Financiën en van Marine, redenaar, wetenschapsliefhebber en onderwijskenner. "We must all learn how to support ourselves, but we must also learn how to live."


 
 
 
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar, klikt u dan hier
Hier afmelden voor de nieuwsbrief
 
 
 
 
www.scienceguide.nl
redactie@scienceguide.nl
(020) 428 53 71
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright Scienceguide 2013