Nieuwsbrief, maart 2015 - Nummer 11
 
 
 
 
 
 
Zoektocht naar de leraar
IMG
 
Minister Bussemaker keek rond en sprak in Amerika over leraarschap, Bildung en burgerschap. "Je stelt hoge eisen aan volwassen mensen, die bereid zijn te blijven leren. Dat maakt een leraar ook trots op zijn vak."


 
 
 
IMG
 
Over één maand: de Wissenstag
 
 
 
 
Op 17 april rondt de Hannover Messe af met ‘de Wissenstag’, waarin ScienceGuide met een reeks kennisinstellingen het beste van de 'triple helix' laat zien voor internationaal debat en kennisdeling. Met een kometenlander, MOOC-kenner, Techniekpact, High Tech innovatie en nog veel meer. En met u.


 
 
 
IMG
 
Koen Geurts, de doorbraak van 2014
 
 
 
 
Dé doorbraak in de wetenschap van 2014 "veroverde de verbeelding van het publiek", vindt Science magazine. Die verovering was het werk van Koen Geurts: de landing van Philae op komeet Chury. De Fontys-alumnus licht dat avontuur toe op de Wissenstag in Hannover.


 
 
 
IMG
 
Topsectoren samen in talent
 
 
 
 
Alle negen topsectoren in Nederland hebben een eigen Human Capital Agenda. De Topsector Energie heeft de wens uitgesproken om meer integraal te werken. Doekle Terpstra, aanjager van het Techniekpact, gaat op de Wissenstag de kansen en uitdagingen daarbij in debat brengen.


 
 
 
IMG
 
Natural Killer cellen in de aanval
 
 
 
 
Een startup probeert vanuit Maastricht een medische revolutie: een vaccin tegen kanker op basis van de eigen afweercellen van de patiënt. Het bedrijf CiMaas richt zich daarbij eerst op longkanker en beenmergkanker. Een echt triple helix voorbeeld van 'Brightlands' en UM voor op de Messe.




 
 
IMG
 
Onderwijs in Chinees uit Delft?
 
 
 
 
Een jaar na de start hadden al 250.000 studenten wereldwijd een MOOC gedaan in Delft. Anka Mulder bekent eerlijk dat "we nooit hadden kunnen dromen dat er zulke aantallen bereikt zouden worden." Online onderwijs voor grote flexibiliteit en LLL legt zij op de Wissenstag dan ook op tafel.


 
 
 
IMG
 
Monstergolven temmen
 
 
 
 
Lichtgolven die uit het niets opkomen en vrij snel weer verdwijnen. Monstergolven worden ze genoemd en FOM-instituut AMOLF laat zien dat ze de waarschijnlijkheid van zulke lichtfenomenen kunnen beïnvloeden. Dat levert toepassingen op, zoals de Hannover Messe die graag verkent.


 
 
 
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar, klikt u dan hier
Hier afmelden voor de nieuwsbrief
 
 
 
 
www.scienceguide.nl
redactie@scienceguide.nl
(020) 428 53 71
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright Scienceguide 2013