Nieuwsbrief, april 2015- Nummer 13
 
 
 
 
 
 
Paradijs in Leuven en Utrecht
IMG
 
"Als wij op de universiteit niet in staat zijn om met de democratie om te gaan, wie dan wel?" De in Leuven gekozen Rector Rik Torfs ging in discussie met UU-rector Van der Zwaan. Zou Van der Zwaan zijn opvolger laten kiezen?


 
 
 
IMG
 
Interbellum voor online onderwijs
 
 
 
 
"We weten nog niet zo goed wat die belofte precies gaat inhouden," zegt Christien Bok, programmamanager ICT en onderwijs van SURF over hoe digitalisering en online het onderwijs gaan transformeren. "Wat we willen bestaat nog niet. Misschien zitten we wel in een interbellum."


 
 
 
IMG
 
Snel verlies jong HBO-talent
 
 
 
 
Het HBO is relatief vergrijsd en verliest tegelijkertijd veel van zijn nieuwe, jonge docenten en onderzoekersaanwas. Daarmee worden zowel de onderwijskwaliteit als de aantrekkelijkheid van de hogeschool als werkgever niet bevorderd. Waar zitten de knelpunten?


 
 
 
IMG
 
De heimelijke ster
 
 
 
 
Theresia Bauer is door de hoogleraren in Duitsland opnieuw tot 'beste minister' voor kennisbeleid uitgeroepen. Wat is haar geheim? Op 10 april komt zij dit in Maastricht toelichten.


 
 
 
IMG
 
Een echt Nederlands monster
 
 
 
 
Alleen Nederlanders konden in het HO "contacturen zonder contact met een docent" bedenken. Frits van Oostrom bepleit een herstel van "het echte DNA van kwaliteit en autonomie."




 
 
IMG
 
Bussemaker op Lero-tour
 
 
 
 
"Als we niks doen moeten we, onze indrukwekkende onderwijstraditie ten spijt, straks terugvallen op Poolse leraren wiskunde." Minister Bussemaker gaat een rondgang maken langs de lerarenopleidingen om focus en prioriteiten voor de toekomst samen uit te diepen.


 
 
 
IMG
 
America goes Hannover
 
 
 
 
De Hannover Messe met India als partnerland moet nog beginnen, maar nu al is bekend gemaakt welk land 2016 partner zal zijn, dus ook voor de Wissenstag met ScienceGuide: de Verenigde Staten van Amerika.


 
 
 
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar, klikt u dan hier
Hier afmelden voor de nieuwsbrief
 
 
 
 
www.scienceguide.nl
redactie@scienceguide.nl
(020) 428 53 71
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright Scienceguide 2013