Nieuwsbrief, april 2015- Nummer 15
 
 
 
 
 
 
Wie volgt Louise Gunning op?
IMG
 
De UvA-HvA staat voor een diepe bestuurlijke crisis. Niet voor het eerst. Het vertrek van de vorige CvB-voorzitter leidde ook al tot een langdurige 'formatie' onder externe leiding. Wie zou de nieuwe collegevoorzitter worden? Waarom? En welke bagage moet deze vrouw of man meenemen?


 
 
 
IMG
 
Echt een loopbaan begeleiden
 
 
 
 
Studieloopbaancoaching moet veel meer gaan over wat je als student bent en wilt worden. Nu is het nog te veel een instrument om te controleren of studenten wel hun best doen. John Beentjes kijkt op de Hogeschool Rotterdam hoe dit beter kan. "Het is iets waar je echt mensenkennis voor nodig hebt."


 
 
 
IMG
 
Turbulent maar zinvol
 
 
 
 
"Een zure smaak in de mond" heeft Karl Dittrich (VSNU) bij de Wetenschapsagenda en HO-strategie van Rutte-II. "Ondanks onze grote kwalitatieve prestaties en gedrevenheid moet alles binnen dezelfde budgetten," zei hij tegen Duitse WO-collega's in Maastricht.


 
 
 
IMG
 
Hanze op podium in Hannover
 
 
 
 
De provincie Groningen investeert fors in de Energy Valley en wil toonaangevend zijn in vraagstukken rond duurzame energievoorziening. Ook de Hanzehogeschool draagt daar met de Energy Academy en een Center of Expertise aan bij. Op de Wissenstag in Hannover tonen zij hun best practices.


 
 
 
IMG
 
Ultraklein en innovatief beeld
 
 
 
 
Ook FOM vult de Wissenstag in. Daar is een nieuwe methode ontwikkeld om driedimensionale afbeeldingen te maken van ultrakleine objecten. "We gebruiken de nieuwe techniek nu voor het ontwerpen van efficiƫnte zonnecellen en er liggen mogelijkheden voor nieuwe led-verlichting."




 
 
IMG
 
Luisteren of Philae ontwaakt is
 
 
 
 
Zou de zon al lente hebben gebracht op komeet Chury? Het zou toch geweldig zijn als 'kometenlander' Koen Geurts op de Wissenstag tijdens de Hannover Messe de opwarming en reactivering van zijn lander Philae op de bodem van de komeet kon onthullen. Wees erbij 17 april!


 
 
 
IMG
 
Smartphone eruit of student eruit
 
 
 
 
De rector van de Japanse Shinshu Universiteit heeft de oorlog verklaard aan de smartphone. Bij het welkom van 2000 nieuwe eerstejaars sprak Kiyohito Yamasawa over "vergiftiging van intelligentie, persoonlijkheid en creativiteit." De studenten werden gemaand hun smartphones weg te doen.


 
 
 
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar, klikt u dan hier
Hier afmelden voor de nieuwsbrief
 
 
 
 
www.scienceguide.nl
redactie@scienceguide.nl
(020) 428 53 71
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright Scienceguide 2013