Nieuwsbrief, april 2015- Nummer 16
 
 
 
 
 
 
De belangrijkste opleiding die er is
IMG
 
"Een prestatie van jewelste, vooral gezien waar deze sector vandaan komt." Met die woorden kwam Jet Bussemaker met een grote taart het heuglijke nieuws brengen bij de Hogeschool Rotterdam. Een goede beoordeling voor de Pabo werd gevierd. De minister wilde ook vooruit kijken nu.


 
 
 
IMG
 
Laat onderzoeksdata niet verdampen
 
 
 
 
De kwestie Stapel heeft in het WO de aandacht volop gevestigd op het borgen van onderzoeksdata. Maar hoe gaat dit in het HBO? Jan Baljé van de Hanzehogeschool waarschuwt dat die data niet zomaar mag verdampen. "Het is van belang dat het beheer van onderzoeksdata op een hoger plan wordt gebracht."


 
 
 
IMG
 
Niet altijd wijs beleid
 
 
 
 
Schaalvergroting en 'hand op de knip' hebben veel invloed gehad op de productiviteit in het onderwijs, blijkt uit onderzoek van TU Delft, Erasmus en CAOP. Die impact begon positief, maar met name de schaalvergroting lijkt de laatste jaren doorgeschoten.


 
 
 
IMG
 
Maastricht helpt Amsterdam hervormen
 
 
 
 
De voormalige rector magnificus van de Universiteit Maastricht, Gerard Mols, krijgt een bijzondere taak bij het proces van hervorming van de HvA en UvA. Hij wordt de contactpersoon "tussen de academische gemeenschap en de Raden van Toezicht" op dit cruciale punt.


 
 
 
IMG
 
De wonderlijke spagaat van Bussemaker
 
 
 
 
Gaat het bij de prestatieafspraken nog wel om de kwaliteit in de collegezaal? Ernstjan van Doorn ziet een spagaat bij OCW tussen meetbare resultaten en echt kijken waar het in het onderwijs om gaat. "Laat de minister vooral uitspreken dat ze studenten en medewerkers ziet als mensen."




 
 
IMG
 
HBO lanceert raket
 
 
 
 
Het is de ultieme Kuifje-droom uit het HBO. Inholland-studenten Yvar in 't Veld en Wolraad Kempe van Luchtvaarttechnologie in Delft gaan hun zelfgebouwde raket lanceren vanaf een militaire basis. Het ruimtetuig zal met meetapparatuur en camera's een stuk van de aarde in kaart brengen.


 
 
 
IMG
 
Top kennis ontmoet hightech
 
 
 
 
Op de Wissenstag tijdens de Hannover Messe 2015 brachten ScienceGuide en Platform Bèta Techniek de mooiste voorbeelden uit de driehoek van kennis, bedrijfsleven en maatschappij bij elkaar. Van kometenlander Koen Geurts tot FOM-talent uit India.


 
 
 
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar, klikt u dan hier
Hier afmelden voor de nieuwsbrief
 
 
 
 
www.scienceguide.nl
redactie@scienceguide.nl
(020) 428 53 71
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright Scienceguide 2013