Nieuwsbrief, mei 2015- Nummer 19
 
 
 
 
 
 
Kwaliteit, vrijheid en geld
IMG
 
De strijd is losgebarsten en hij gaat om veel geld, veel invloed en veel vrijheid. Koepels, studenten, bedrijfsleven en kabinet trekken elk een andere kant op. Wat wordt het met accreditaties en prestaties in HBO en WO?


 
 
 
IMG
 
Label voor ondernemend opleiden
 
 
 
 
De Hanzehogeschool en VNO-NCW in het noorden van Nederland gaan samenwerken aan het bevorderen van ondernemerschap bij studenten. Een nieuw ontwikkeld kwaliteitslabel Ondernemen, onderscheid opleidingen die zich extra op dit punt profileren.


 
 
 
IMG
 
Voorbij de school
 
 
 
 
Leren gaat veel verder dan alleen wat op school gebeurt. Liesbeth van Welie, RvT’er bij Saxion en de Universiteit Leiden kijkt voor het congres Kwaliteit van Onderwijs op 25 juni naar wat dit betekent. "Alle leerlingen starten gelijk in het verwerven van geheel nieuwe vaardigheden."


 
 
 
IMG
 
Duurzaam en veilig leven
 
 
 
 
Hoe houden we onze energievoorziening duurzaam? Hoe houden we de wereld leefbaar als meer en meer mensen naar de stad trekken? Welke rol speelt het verkeer daarin? De 3TU kijkt in een aantal position papers vooruit op de rol van technologische ontwikkelingen in de Wetenschapsagenda.


 
 
 
IMG
 
Data science en slimme industrie
 
 
 
 
Op 18 mei gaat de 3TU in debat over wat kennis en technologie kunnen bijdragen aan de Wetenschapsagenda en de uitvoering daarvan. Ook digitalisering is daarbij van groot belang. Wat betekent het Internet of Things? En hoe benutten we de steeds groter wordende bak met data?




 
 
IMG
 
Gezond en eerlijk eten
 
 
 
 
Gezond ouder worden en duurzame voeding gaan hand in hand. Ook in de nu te formuleren Wetenschapsagenda spelen vraagstukken daaromtrent een grote rol. Hoe verbeteren we de voedselproductie? Hoe zetten we nieuwe technieken in voor dieetadvies op maat?


 
 
 
IMG
 
Onderweg met Abraham Kuyper
 
 
 
 
"Kuyper zelf geeft ook al aan in 1880: 'de moslim is welkom op de Vrije Universiteit.'" Geschiedenis hoogleraar Geschiedenis en kersvers tv-presentator George Harinck trekt parallellen met VU-oprichter Kuyper's reis 'Om de oude wereldzee' en "de clashes die nu af en toe plaats vinden op de Vrije Universiteit."


 
 
 
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar, klikt u dan hier
Hier afmelden voor de nieuwsbrief
 
 
 
 
www.scienceguide.nl
redactie@scienceguide.nl
(020) 428 53 71
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright Scienceguide 2013