Nieuwsbrief, mei 2015- Nummer 20
 
 
 
 
 
 
De Krijtjasjes Top 10
IMG
 
Alleen echte onderwijsmensen "met krijt op hun jasje" mogen HBO en WO besturen. Paul van Meenen (D66) en Mohammed Mohandis (PvdA) omarmen een waarlijk Cruijffiaanse ideologie. Wie zijn de iconen van krijtrijke bestuurders? Een nieuwe ScienceGuide Top 10 én vier 'eervolle vermeldingen'!


 
 
 
IMG
 
Een grote troef voor de toekomst
 
 
 
 
"Niemand twijfelt eraan dat investeren in menselijk kapitaal een goede strategie is om de maatschappelijke ontwikkeling te versterken," schrijft prof. Filip Dochy in een essay voor 'Kwaliteit van Onderwijs'. "Opleiden tot geëngageerde individuen leek de voorbije decennia te ambitieus."


 
 
 
IMG
 
Gamechanger voor kwaliteit
 
 
 
 
“Het is voor het eerst dat we dit doen.” De AACSB tekent als eerste wereldwijde accreditatieorganisatie samenwerking met de NVAO. "Lasten van de uitvoering van borging gaan daarmee omlaag en de kennisdeling door instellingen gaat tegelijkertijd omhoog," zegt CEO Tom Robinson.


 
 
 
IMG
 
Leven op MaRS
 
 
 
 
Het koninklijk paar is met een grote HO- en kennisdelegatie in Canada. Een van de stops is MaRS Discovery District in Toronto, Canada's grootste innovatiecentrum. Kennisland-oprichter Joeri van den Steenhoven van de MaRS directie nodigt u uit best practices lang deze koninklijke weg te delen.


 
 
 
IMG
 
De eerste Spanjaard
 
 
 
 
"Papier is geduldig." Dat vooral is de zorg en 'drive' van Fernando Galán, want "studeren is weer spannend geworden." De nieuwe ESU-voorzitter maakt een vliegende start op het Europees toneel en drukt een stempel van pittige studentenvisies op de EU. "Het Juncker Plan mag best wat slimmer."




 
 
IMG
 
VU ontrafelt Wetenschapsagenda
 
 
 
 
Spinozist Piek Vossen (VU) heeft de eerste 11.700 vragen van de Nationale Wetenschapsagenda automatisch gecategoriseerd. Uit zijn analyse blijkt dat Nederlanders massaal vragen inleverden over onderwerpen als gezondheid, energie, big data, kunst en sport. En u?


 
 
 
IMG
 
Balkenende komt terug
 
 
 
 
Op 29 mei 2015 vindt het grootste duurzaamheidsevent in het hoger onderwijs plaats bij de Hogeschool Leiden. Het is de lustrumeditie van het symposium Groene ICT en Duurzaamheid in combinatie met de SustainaBul Experience. Jan Peter Balkenende komt langs als extra inspirator.


 
 
 
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar, klikt u dan hier
Hier afmelden voor de nieuwsbrief
 
 
 
 
www.scienceguide.nl
redactie@scienceguide.nl
(020) 428 53 71
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright Scienceguide 2013