Nieuwsbrief, juni 2015- Nummer 22
 
 
 
 
 
 
Hoe verdien je vertrouwen?
IMG
 
De plannen van Bussemaker voor slankere borging van HO-kwaliteit roepen allerlei verrassende reacties op. Bovendien zitten er opvallende aspecten in die soms juist méér regels en lasten oproepen. Wordt de docent zo echt de eigenaar van de kwaliteit?


 
 
 
IMG
 
Ethiek is geen luxe
 
 
 
 
"Denk goed na over wat je wilt wat dat inhoudt: iedereen denkt mee." Melanie Peters van het Rathenau Instituut prikkelt de discussie over "lekenrechtspraak in de wetenschap."


 
 
 
IMG
 
Gedragen kwaliteit, niet opgelegde
 
 
 
 
Heel behoorlijk onderwijs kan beslist veel beter. "Dit wordt geen klaagcongres," zegt Roel in ’t Veld over Kwaliteit van Onderwijs op 25 juni. "Ik geef nu 53 jaar les intussen en het blijft storend dat het gesprek over onderwijs zo slecht is, terwijl het onderwijs dat zelf zeker niet is."


 
 
 
IMG
 
Nieuwe mindset bij energie
 
 
 
 
Eurocommissaris Maroš Šefčovič reist Europa door om de handen op elkaar te krijgen voor een Europese energie-unie. Bij Noord-Nederlandse kennis zag hij wat er mogelijk én moeilijk is. "We zullen het ontwerp van de huidige energiemarkt en de mindset van bedrijven moeten veranderen."


 
 
 
IMG
 
Verrijkte omgeving verrijkt kinderbrein
 
 
 
 
"De vermindering van het gymnastiekonderwijs is een enorme ergernis voor mij." VU-hersenwetenschapper Erik Scherder gaf college op de iPabo over het belang van bewegen voor de ontwikkeling van het kinderbrein. Daarbij gingen iPads, erfelijkheid en sociale achterstanden ook over tafel.




 
 
IMG
 
Leren meedoen in de klas
 
 
 
 
Van jongeren met autismespectrumproblematiek wordt verwacht dat zij steeds meer participeren in het reguliere onderwijs. Dat valt niet altijd mee, Patricia Vuijk, lector van de Hogeschool Rotterdam. Zij onderzoekt met welke hulp deze jongeren toch kunnen slagen.


 
 
 
IMG
 
Leven van strijd
 
 
 
 
Hij is 104 jaar oud en dat kunnen niet veel HO-bestuurders en wetenschappers hem nazeggen. Johan Wilhelm van Hulst kende een rijk leven in de politiek, het onderwijs en de dramatische historie van het Amsterdam van de bezetting. Zijn biografie is nu uit.


 
 
 
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar, klikt u dan hier
Hier afmelden voor de nieuwsbrief
 
 
 
 
www.scienceguide.nl
redactie@scienceguide.nl
(020) 428 53 71
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright Scienceguide 2013