Nieuwsbrief, juni 2015- Nummer 24
 
 
 
 
 
 
De angst voor oranje stoplichten
IMG
 
"Stop met mid-term reviews en dat soort gedoe. Alstublieft zeg." Karl Dittrich debatteert met zijn opvolger bij de NVAO, Anne Flierman. Zij kruisen de degens over vragen als 'waarom is wat goed was bij kwaliteitszorg nu ineens fout?' Gaan WO en HBO wel merken dat de borgingslast omlaag gaat?


 
 
 
IMG
 
…, dan houden wij ze dom
 
 
 
 
"Wanneer het onderwijsveld wel constateert, maar zelf niet ingrijpt, blijven wij die arme sneeuwpop die telkens maar roept 'volgens mij ruik ik peen'." Rotterdams docent en schoolleider Eric van't Zelfde wil dat scholen en leraren ook op het congres Kwaliteit van Onderwijs minder lethargie en meer pep tonen.


 
 
 
IMG
 
Schande, die Wiebes. Schande!
 
 
 
 
Hans Hillen kent Den Haag, Brussel en veel bedrijven van binnenuit. Als NRTO-voorzitter heeft hij ook zijn eigen kijk op hoe hoger onderwijs, koepels en beleidsmakers opereren. "ZZP'ers zijn hét symbool. Ze moeten terug gepropt worden in het oude model." Geef hem liever een combinatie van LSVb en ISO idealen.


 
 
 
IMG
 
VSNU factcheckt OCW
 
 
 
 
De VSNU betwijfelt nu openlijk de uitspraak van minister Bussemaker dat €1 miljard extra komt uit het studievoorschot. De universiteiten presenteren een factsheet, die toont dat voor hen slechts €236 miljoen overblijft. Bovendien is men inmiddels erg sceptisch over de opbrengsten uit de OV-kaart.


 
 
 
IMG
 
Geest en Hand
 
 
 
 
Ella Hueting trekt bij Fontys de techniekopleidingen en was dan ook meer dan gretig om voor de zevende keer rond te kijken bij MIT. Wat is in aantocht op dit HO-terrein? Wat en wie inspireren tot nieuw denken en doen? "A place of extraordinary interactions, illuminating mysteries and making sparks fly."




 
 
IMG
 
Kloven in China
 
 
 
 
Het wordt in China steeds moeilijker het aanbod aan vaardigheden van afgestudeerden te laten beantwoorden aan de vraag vanuit de economische en sociale transities. De OECD analyseert dat "ongelijkheid in onderwijskansen, vooral tussen stad en platteland en tussen sociale klassen, het levenslot bepalen."


 
 
 
IMG
 
Fantastique!
 
 
 
 
Hij was bijna net zo excentriek als zijn tijdgenoot Richard Wagner en muzikaal bijna even revolutionair. De opera 'Les Troyens' van Hector Berlioz is ook bijna Wagneriaans van lengte en conceptie. Scholier Tim Povel wint met een werkstuk én muziekstuk over Berlioz de KNAW-onderwijsprijs.


 
 
 
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar, klikt u dan hier
Hier afmelden voor de nieuwsbrief
 
 
 
 
www.scienceguide.nl
redactie@scienceguide.nl
(020) 428 53 71
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright Scienceguide 2013