Nieuwsbrief, juni 2015- Nummer 25
 
 
 
 
 
 
Een agenda die moet leveren
IMG
 
Drie dagen om wetenschappers, bedrijven en maatschappelijke partijen de Wetenschapsagenda verder te laten vormen. Wat leverde het op? "De verwachtingen zijn omhoog gegaan. We zullen nu moeten leveren. Het verwachtingsmanagement van dit proces is ook een vak," zegt Alexander Rinnooy Kan.


 
 
 
IMG
 
Er zijn teveel promovendi
 
 
 
 
"Alle gelukkige families lijken op elkaar, elke ongelukkige familie is ongelukkig op zijn eigen wijze." Deze openingszin van Tolstoj's 'Anna Karenina' is ook van toepassing op promovendi, zo bleek tijdens een symposium in het Trippenhuis over de carrièrekansen en begeleiding van promovendi.


 
 
 
IMG
 
Master als speerpunt
 
 
 
 
"Het past in de ontwikkeling van Saxion als University of Applied Sciences," zegt Frans Pol. Op de hogeschool wordt al geruime tijd ingezet op een breed aanbod van masteropleidingen zowel studenten die direct door willen na hun bachelor als voor mensen die al enige tijd aan het werk zijn.


 
 
 
IMG
 
Nieuwe wegen voor industrie en wetenschap
 
 
 
 
Lukt de samenwerking tussen fundamenteel onderzoek en het bedrijfsleven? Stichting FOM heeft het eigen Industrial Partnership Programme extern laten evalueren en ziet positieve resultaten. FOM slaagt er onder meer in "nieuwe wetenschapsgebieden te identificeren en te betreden."


 
 
 
IMG
 
De waarde van open
 
 
 
 
Leidt het vrij delen van leermaterialen in het hoger onderwijs tot de gehoopte efficiency en kwaliteitsverbetering? Robert Schuwer wil die vraag als lector Open Educational Resources gaan beantwoorden. "Een 'open tegen niet-open' benadering van onderwijs vind ik weinig vruchtbaar."




 
 
IMG
 
Meester en gezel in hospitality
 
 
 
 
Teveel is het onderwijs traditioneel ingericht, ziet Sjoerd Gehrels, lector 'Innovation in Hospitality' van Stenden. Juist ziet meer in co-creatie tussen studenten en docenten, gericht op innovatiekracht. "Eigenlijk meer een meester-gezel verhouding dus."


 
 
 
IMG
 
Rosetta mag nog even door
 
 
 
 
Kort nadat Philae wakker werd en weer meetgegevens naar Rosetta toe begon te sturen is er meer goed nieuws te melden. Rosetta's avontuur is voorlopig nog niet voorbij. ESA's Science Programme Committee heeft besloten de missie nog tot zeker september 2016 te zullen financieren.


 
 
 
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar, klikt u dan hier
Hier afmelden voor de nieuwsbrief
 
 
 
 
www.scienceguide.nl
redactie@scienceguide.nl
(020) 428 53 71
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright Scienceguide 2013