Zomernieuwsbrief, augustus 2015- Nummer 29
 
 
 
 
 
 
Wacht niet op ons
IMG
 
Jet Bussemaker wil met haar HO-strategie in het nieuw academisch jaar een vliegende start maken. HBO en WO moeten niet afwachten met impulsen voor hun docenten totdat OCW geluid geeft, maar aan de slag. "Geld moet nu niet tussen de plinten verdwijnen."


 
 
 
IMG
 
Pet af voor het onderwijsvolk
 
 
 
 
Nu hij geen lid van de Raad van State meer is, kan Wim Deetman in alle openheid spreken. "Er is een enorme toename geweest van het aantal studenten, terwijl intussen de eisen werden opgeschroefd. Daar is een prestatie geleverd, dat heb ik in het bedrijfsleven zo niet gezien. En ook elders niet."


 
 
 
IMG
 
Technologie raakt aan alles
 
 
 
 
"Het past bij het industriƫle profiel van de regio, zowel in Twente als in de Stedendriehoek," zegt Saxion-lector Ger Brinks. Met 'Living Technology' als thema is de onderzoeksagenda van de Saxion nu vormgegeven. Dat werkt in alle disciplines door.


 
 
 
IMG
 
Een stem in de wetenschap
 
 
 
 
De Wetenschapsagenda wil de maatschappij betrekken bij het onderzoek dat in HBO, WO en kennisinstituten wordt gedaan. Uit cijfers van het Rathenau Instituut blijkt dat veel burgers daar ook behoefte aan hebben. Toch kan de Wetenschapsagenda nog wel wat zichtbaarheid gebruiken.


 
 
 
IMG
 
Dubbele erkenning
 
 
 
 
De internationale, gedeelde erkenning van kwaliteit van HO-opleidingen krijgt een belangrijke stimulans. Nederland en Duitsland gaan elkaars joint degrees structureel accrediteren, in lijn met wat recent in Yerevan als doorbraak op Europees niveau mogelijk werd gemaakt.




 
 
IMG
 
Alstublieft geen HO-autoriteit!
 
 
 
 
De benoeming van Paul Rullmann en Geri Bonhof bij de CDHO zou een voorteken van een HO-autoriteit zijn. WHW-expert Peter Kwikkers waarschuwt voor een omvattend en on(be)grijpbaar crypto-ministerie. "Zoals elke Nederlander sta ik ambivalent ten opzichte van 'autoriteiten'."


 
 
 
IMG
 
Leonardo's brug van Fins ijs
 
 
 
 
Zo'n 100 studenten van de TU/e en andere instellingen gaan naar het Karelische stadje Juuka in Finland en bouwen er een brug van ijs van honderd meter lengte naar ontwerp van Leonardo da Vinci. En zoiets doen ze daar in de winter niet voor het eerst ook nog.


 
 
 
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar, klikt u dan hier
Hier afmelden voor de nieuwsbrief
 
 
 
 
www.scienceguide.nl
redactie@scienceguide.nl
(020) 428 53 71
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright Scienceguide 2013