Nieuwsbrief ScienceGuide, november 2015- Nummer 40
 
 
 
 
 
 
Weg van de middelmaat
IMG
 
De VVD wil een agenda die de maximale ontplooiing van iedere scholier of student beoogt. Daar zijn nieuwe ideeën voor nodig, die wars zijn van de bestuurlijke belangen en de gestolde ideeën. Waar komen de liberalen zelf mee en werkt dat?


 
 
 
IMG
 
Grote Hannover-coalitie 2016
 
 
 
 
Voor het derde jaar op rij zal Nederland op de Hannover Messe in april 2016 zich nadrukkelijk presenteren als hightech kennisland. ScienceGuide heeft een unieke alliantie kunnen sluiten met het Partnerland van de Messe, de USA.


 
 
 
IMG
 
Bij voorkeur Engels
 
 
 
 
Er is altijd discussie over of Engels wel de voertaal moet zijn op universiteiten. Ook UM-voorzitter Martin Paul krijgt af en toe te horen de Nederlandse taal te verwaarlozen. In zijn blog licht hij toe zijn 'English unless policy' toe. "It is a blessing to speak more than one language these days, even if imperfectly."


 
 
 
IMG
 
Geef vluchteling toegang tot hoger onderwijs
 
 
 
 
De Europese universiteitenkoepel EUA roept de Europese Unie en haar lidstaten op om vluchteling-studenten de kans te geven in het hoger onderwijs. "Directe actie is nodig en vereist leiderschap en de politieke wil om de verantwoordelijkheid te accepteren om deze crisis aan te pakken."


 
 
 
IMG
 
Carmen leert brood verdienen
 
 
 
 
Operaster Tania Kross wordt 'fellow' bij de HKU. Zij gaat met studenten het cultureel ondernemerschap verkennen. "We streven er allemaal naar ons brood te kunnen verdienen met ons talent. Het onderhouden daarvan is meestal niet het probleem. De uitdaging ligt in het onderhouden van je carrière."
 
 
IMG
 
HBO'er onderzoekt COA kritisch
 
 
 
 
Masterstudent Gertjan Wessels heeft bij Saxion onderzoek gedaan naar het vastgoed van het COA voor de opvang van vluchtelingen. "Het feit dat niet alle gemeenten benaderd waren en ze niet wisten welke gebouwen en locaties geschikt zijn, heeft ervoor gezorgd dat het COA weinig mogelijkheden had om snel te kunnen anticiperen."


 
 
 
IMG
 
Ligt de penaltystip wel goed?
 
 
 
 
Het ergert Alexander Scherf al tijden. Dit jaar heeft de ambtenaar uit Berlin-Marzahn al 54 strafschopstippen gemeten en hij komt tot een verstrekkende conclusie. De strafschopstip ligt niet precies elf meter. Zelfs de FIFA buigt zich nu over de kwestie.


 
 
 
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar, klikt u dan hier
Hier afmelden voor de nieuwsbrief
 
 
 
 
www.scienceguide.nl
redactie@scienceguide.nl
(020) 428 53 71
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright Scienceguide 2015