Nieuwsbrief ScienceGuide, november 2015- Nummer 42
 
 
 
 
 
 
De ongemakkelijke waarheid
IMG
 
Het bevorderen van studiesucces is geen kwestie van "aan één of twee draadjes trekken", zegt Windesheim-voorzitter Albert Cornelissen. Maatwerk leveren voor studenten lijkt de route. "Je ziet per opleiding heel verschillende dilemma's."


 
 
 
IMG
 
Gezocht: Lector met Europese blik
 
 
 
 
Wie wordt de Lector van het Jaar? ISO en ScienceGuide zoeken ditmaal naar een lector met een krachtige Europese dimensie, aan de vooravond van het Nederlands EU-voorzitterschap. Uw hogeschool en studenten kennen ongetwijfeld een inspirator met zo'n brede blik om te huldigen met een voordracht.


 
 
 
IMG
 
Lectoren verdiepen lerarenopleiding
 
 
 
 
Lectoren vinden dat zij nauwelijks betrokken werden bij de lerarenagenda van de Vereniging Hogescholen en komen nu met een eigen notitie. Het document van de VH noemen zij weinig concreet. Met hun eigen voorstellen willen zij verdiepende doordenking aanmoedigen.


 
 
 
IMG
 
Natuurkundige is altijd in transit
 
 
 
 
"Een ding is zeker: als je echt door wilt in de wetenschap moet je er elke dag vol voor gaan, is het half doen geen keuze." Sander Breur kruipt uit zijn diepe gat in de bergen boven Rome en denkt na over 'dark matter' in het heelal en samenwerken met 20 instituten uit vele landen aan "de grootste kans die materie te vinden."


 
 
 
IMG
 
Student geen proefkonijn
 
 
 
 
"Computerwetenschappers moeten meer respect tonen voor docenten en ontwerpers," zegt een sceptische Tony Bates op de SURF Onderwijsdagen over de koers van online onderwijs. "We moeten het hebben over de oorsprong en de richting van het leren. Studenten zijn immers geen proefkonijnen."




 
 
IMG
 
Delors doet voorzet voor beroepsonderwijs
 
 
 
 
Hij is ereburger van Europa en ondanks zijn 90 jaar onverminderd inventief en kritisch op Europa, als het gaat om concrete actie en doeltreffendheid. Jacques Delors komt nu met een voorstel, om een soort vmbo/MBO 'Erasmus-Pro' in te zetten tegen de jeugdwerkloosheid en 'skills' tekorten.


 
 
 
IMG
 
Een moord in Parijs
 
 
 
 
De Nationale Opera viert haar 50 jarig bestaan met een herneming van haar wereldwijd meest bejubelde productie. Het is een briljant vormgegeven stuk muziektheater over een slachting van onschuldige vrouwen door fanatieke ideologen in Parijs: 'Dialogues des Carmelites' van Francis Poulenc.


 
 
 
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar, klikt u dan hier
Hier afmelden voor de nieuwsbrief
 
 
 
 
www.scienceguide.nl
redactie@scienceguide.nl
(020) 428 53 71
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright Scienceguide 2015