Nieuwsbrief ScienceGuide, januari 2016- Nummer 1
 
 
 
 
 
 
De lerende reis naar excellentie
IMG
 
"Honours zijn eigenlijk het gevolg van een institutioneel onvermogen om te kunnen differentiëren." , hoorde Josephine Lappia (Hogeschool Rotterdam) van een docent. Inmiddels is Lappia in Twente gepromoveerd op docentschap in honours. "Je moet als docent echt die blik op dat beroepenveld hebben."


 
 
 
IMG
 
Leraren in WO meer integraal gevormd
 
 
 
 
"Wij gaan onze lerarenopleiding in verbinding brengen met wat de laatste jaren zo gescheiden is geraakt." De nieuwe VU-rector Vinod Subramaniam lanceert een nieuwe aanpak voor de ULO na klachten van studenten en kritiek van de NVAO. Praktijk en vakinhoud worden weer meer geïntegreerd.


 
 
 
IMG
 
Innovatief MBO en HBO bekroond
 
 
 
 
"Onderwijs en bedrijfsleven kunnen niet zonder elkaar." Ab van der Touw, CEO van Siemens Nederland, noemt "het verlijmen van deze twee werelden" de enige weg naar innovatie en vooruitgang in de kenniseconomie. Daarom is er onder zijn leiding nu de Pro-Motor Award voor Centres of Expertise.


 
 
 
IMG
 
Vier lectoren eminent in Europa
 
 
 
 
Voor de titel 'Lector van het Jaar 2015-2016' hebben ISO en ScienceGuide vier voortrekkers van innovatie op Europese schaal genomineerd van Avans, Fontys en Hanzehogeschool. Wat zijn hun eminente kwaliteiten en welke inspiratie brengen zij? 22 januari is de huldiging op de Dag van de Excellentie.


 
 
 
IMG
 
Obama omhelst hightech en kennis
 
 
 
 
President Obama komt direct vooraf aan de 'Wissenstag' van ScienceGuide persoonlijk de Hannover Messe openen. "A first for a sitting U.S. President, it presents an unique opportunity to showcase American innovation and ingenuity," zegt het Witte Huis. Messe-chef Marc Siemering is dan ook opgetogen.




 
 
IMG
 
High school is not enough
 
 
 
 
"Het succes van onze economie en samenleving in den brede hangt af van een hoger opgeleide bevolking." Martha Kanter leidt de College Promise Campaign na vele jaren als onderwijsvernieuwer in Obama’s kabinet. "Smart ideas for economic opportunity and social cohesion know no boundaries."


 
 
 
IMG
 
2016
 
 
 
 
Wat brengt dit jaar u in de kennissector? Het eind van de mooiste ruimtemissie naar een planeet. 30 jaar HBO en 40 jaar Universiteit Maastricht. 500 jaar Jeroen Bosch, 400 jaar Shakespeare, 100 jaar Relativiteitstheorie. Maar ook de OECD-review, de Reviewcommissie en haar oordelen en het Jaar van het Boek.


 
 
 
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar, klikt u dan hier
Hier afmelden voor de nieuwsbrief
 
 
 
 
www.scienceguide.nl
redactie@scienceguide.nl
(020) 428 53 71
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright Scienceguide 2015