Nieuwsbrief ScienceGuide, september 2016- Nummer 30
 
 
 
 
 
 
OV snoept HO-investering op
IMG
 
De versobering van €200 miljoen op de OV-kaart ten gunste van investeringen in het hoger onderwijs gaan voor een deel weer terug naar het OV. Zo wordt nog voor er een nieuw kabinet is de belofte gebroken dat alle opbrengsten van het leenstelselakkoord geïnvesteerd worden in onderwijskwaliteit.


 
 
 
IMG
 
Irritaties om prestatieafspraken
 
 
 
 
"Wat ik frustrerend vond de afgelopen jaren is hoe men in het hoger onderwijs om is gegaan met de prestatieafspraken." Minister Bussemaker is kritisch op bestuurders tijdens een reflectie op het essay van HAN-voorzitter Kees Boele. Inholland-voorzitter Jet de Ranitz noteerde ook kritische kanttekeningen.


 
 
 
IMG
 
Afrekenen
 
 
 
 
Het moment dat HO-instellingen afgerekend gaan worden op de prestatieafspraken nadert. Of toch niet? WHW-expert Peter Kwikkers betwijfelt of de minister dit zo kort voor de verkiezingen nog wel aandurft. "Dat is nog niet zo zeker, want zo intelligent waren die prestatieafspraken al op voorhand niet."


 
 
 
IMG
 
Commissaris voor digitale samenleving
 
 
 
 
"De kracht en het succes van hightech liggen bij de human touch." De VSNU sprak bij het begin van dit collegejaar de ambitie uit van Nederland een digitaal gidsland te maken. Josephine Scholten bepleit een Digitale Deltacommissaris om deze plannen waar te maken.


 
 
 
IMG
 
Grenzen van het kenbare blijven oprekken
 
 
 
 
In Amersfoort vierde Stichting FOM afgelopen vrijdag het 70 jarig bestaan. Een verjaardag, maar ook een afscheid, want de organisatie gaat op in het nieuwe NWO. "Ik mag FOM hier opdoeken," zegt Christa Hooijer die de laatste directeur is van de organisatie die de fysica al die jaren diende.




"
 
 
IMG
 
Wij zijn jullie vrienden niet
 
 
 
 
"Momenteel doe ik onderzoek in een wijk en schrik niet: die heeft zeven verschillende wijkagenten gekend het afgelopen jaar." Lector Aanpak Jeugdcriminaliteit van de Hogeschool Leiden Jan Dirk de Jong benadrukt naar aanleiding van Zaandam hoe belangrijk het is om duurzame relaties te hebben met een wijk.


 
 
 
IMG
 
Vloggers werven studenten techniek
 
 
 
 
Ze staan er niet overal even goed op, maar toch gaat Hogeschool Utrecht ze inzetten om studenten te winnen voor het techniekonderwijs. Bekende vloggers als Défano Holwijn en Sophie Milzink gaan via influencer marketing de aankomend studenten voor het HBO proberen te winnen.


 
 
 
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar, klikt u dan hier
Hier afmelden voor de nieuwsbrief
 
 
 
 
www.scienceguide.nl
redactie@scienceguide.nl
(020) 428 53 71
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright Scienceguide 2016