Nieuwsbrief ScienceGuide, november 2016- Nummer 37
 
 
 
 
 
 
"Say something"
IMG
 
"Natuurlijk zeg je wel eens domme dingen, maar dat moet je er niet van weerhouden om mee te doen aan het gesprek over diversiteit." Dat is de boodschap van dr. Aminata Cairo, sinds kort beleidsadviseur diversiteit en inclusiviteit aan de Universiteit Leiden.


 
 
 
IMG
 
Wat gaat Trump de kennissector brengen?
 
 
 
 
Het staat vast, Donald Trump is de nieuwe president van de Verenigde Staten. In een spectaculaire eindsprint griste hij de sleutels van het Witte Huis weg voor de neus van opponent Clinton. Wat gaat deze overwinning beteken voor het hoger onderwijs en kennis?


 
 
 
IMG
 
Open Onderwijs moet de standaard worden
 
 
 
 
"Het moet de normaalste zaak van de wereld worden." Op de SURF Onderwijsdagen herhaalde Bussemaker dat het budget voor de stimuleringsregeling open en online onderwijs in 2018 verder omhoog gaat. Het vrij delen van onderwijsmaterialen moet de standaard worden.


 
 
 
IMG
 
Graceland van de ICT
 
 
 
 
"Voor de mensen die van ICT houden is dit datacenter een soort Graceland." Voorzitter van SURF Paul Rullmann benadrukt de bijzondere rol van het nieuwe datacenter van SURFsara in Amsterdam. Maar hoe noodzakelijk is dit nieuwe datacenter, als wij straks data opslaan in DNA?


 
 
 
IMG
 
Lector voor slim vervoer
 
 
 
 
Niet alleen de smart car, maar al het vervoer wordt steeds intelligenter. Frans Tillema, HAN-lector Intelligent Mobility, stelt dat we ons daar op zullen moeten voorbereiden. "De geschetste veranderingen brengen veel onzekerheid en vragen met zich mee."




 
 
IMG
 
EU waarschuwt voor het Nederlandse leenstelsel
 
 
 
 
Uit de Onderwijs- en opleidingsmonitor van de Europese Commissie blijkt dat dat lidstaten hun onderwijsstelsels inclusiever moeten maken. Ook wijst de commissie daarbij op Nederland. Door de wijziging van de studiefinanciering moet de toegankelijkheid aandachtig gemonitord worden.


 
 
 
IMG
 
Pabo-studenten vangen kindervluchtelingen op
 
 
 
 
Een team van vierdejaars studenten van Pabo Alkmaar van Hogeschool Inholland hebben een buitenschoolse opvang opgezet voor kinderen van het azc. Om hun taalontwikkeling te bevorderen spreken de studenten Nederlands met de kinderen en leren zij hen de Nederlandse normen en waarden.


 
 
 
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar, klikt u dan hier
Hier afmelden voor de nieuwsbrief
 
 
 
 
www.scienceguide.nl
redactie@scienceguide.nl
(020) 428 53 71
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright Scienceguide 2016