Nieuwsbrief ScienceGuide, februari 2017- Nummer 7
 
 
 
 
 
 
Bussemaker weerstaat principiële kritiek Senaat
IMG
 
De Senaat was het ten principale oneens met de oplossing van Bussemaker om zonder tussenkomst van de rechter een onderwijsinstelling te sluiten als deze zich niet houdt aan het maatschappelijk verantwoordelijkheidsbesef. De minister wist via een geitenpaadje toch een meerderheid te krijgen.


 
 
 
IMG
 
Karl Dittrich vertrekt bij de VSNU
 
 
 
 
Na ruim vier jaar dienstverband vertrekt Karl Dittrich als voorzitter van de VSNU. Het WO-boegbeeld vertrok vijf jaar geleden als voorzitter van de NVAO. Hij heeft zich tijdens zijn voorzitterschap met name ingespannen voor de universitaire lerarenopleidingen en het verminderen van de lastendruk.


 
 
 
IMG
 
Cowboys hebben ze in China genoeg
 
 
 
 
Vanmiddag debatteert de Tweede Kamer over het lot van de Chinese campus van de RUG. Secretaris Stephan van Galen legt uit wat de kansen van een branchcampus in Yantai kunnen zijn. "Onderzoekers van de RUG komen straks in aanmerking voor een beurs van de Chinese NWO. Dat ziet niemand nog."


 
 
 
IMG
 
Jet schrijft Kees: studiesucces volgens de student
 
 
 
 
Om de twee weken bevragen Jet de Ranitz (Inholland) en Kees Boele (HAN) elkaar over hun werk op de hogeschool. Deze week is de beurt aan Jet de Ranitz die haar oor te luisteren legde bij haar studenten over studiesucces. "Kies je eigen tempo en zorg dat je er plezier in houdt."


 
 
 
IMG
 
Geef ouders de regie terug in opvoeding
 
 
 
 
Op 9 maart wordt Chris Kuiper geïnstalleerd als lector Transformaties in de zorg voor jeugd op de Hogeschool Leiden. Hij beschouwt deze transformaties kritisch, maar geeft ook met praktische oplossingen mede vorm aan de veranderingen.




 
 
IMG
 
Wat maakt een goede leraar een goede leraar?
 
 
 
 
De kunst van het leraarschap zit hem in het implementeren van kennis in het gedrag voor de klas. OECD-chef Dirk van Damme onderzoekt op welke manier dit proces tot stand komt en wat dat betekent voor studenten.


 
 
 
IMG
 
Docent centraal in Rotterdams debat
 
 
 
 
"Er wordt al geselecteerd aan de poort," stelt Michel Rog bij het verkiezingsdebat bij de lerarenopleidingen op de Hogeschool Rotterdam. Met de invoer van taal- en rekentoetsen zijn de opleidingen inderdaad selectiever geworden. Moet het daarbij blijven of mag het wel wat minder?


 
 
 
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar, klikt u dan hier
Hier afmelden voor de nieuwsbrief
 
 
 
 
www.scienceguide.nl
redactie@scienceguide.nl
(020) 428 53 71
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright Scienceguide 2016