Nieuwsbrief ScienceGuide, mei 2017- Nummer 20
 
 
 
 
 
 
Harm Beertema: van communist naar Fortuynist
IMG
 
Hij was eerst communist maar veranderde na de ‘opstand der burgers’ aan het begin van deze eeuw in een Fortuynist. Later sloot hij zich aan bij de PVV. Wie is toch de onderwijswoordvoerder van de partij van Geert Wilders in de Tweede Kamer, Harm Beertema?


 
 
 
IMG
 
Kennissector ontspringt de dans in cyberaanval
 
 
 
 
Afgelopen weekeinde werd de wereld opgeschrikt door een van de grootste cyberaanvallen tot nu toe. "Het is een gelukje dat hogescholen en universiteiten de dans zijn ontsprongen." Aldus Erik Huizer (SURF). Volgens hem moet er veel meer samenwerking komen om deze dreiging het hoofd te bieden.


 
 
 
IMG
 
Kansen voor onderzoek in het mbo
 
 
 
 
Na het hbo, groeit ook in het mbo de interesse voor onderzoek en onderzoekend werken. Lectoren Henk Ritzen, Niek van den Berg en Peter den Boer kijken welke stappen gezet moeten worden om dit te verstevigen. "Breng mensen uit verschillende disciplines samen en ontwikkel een onderzoeksagenda."


 
 
 
IMG
 
Onderzoek op hogescholen: wie praat mee?
 
 
 
 
De vraag hoe de maatschappelijke waarde van hogescholen verbeterd en duidelijk gemaakt moet worden leverde bij een bijeenkomst op de Haagse Hogeschool en gebalanceerd duw- en trekspel op. Zijn valorisatie en impact wel de maatstaven en hoe goed betrekken hogescholen de maatschappelijke partners?


 
 
 
IMG
 
Student vaker betrekken bij beleid
 
 
 
 
In weerwil van bestuurders in mbo en hbo besloot minister Bussemaker studenten te betrekken bij het vinden van oplossingen om de overgang tussen mbo en hbo te bevorderen. "Ik ben ontzettend blij dat ik volhardend ben geweest om het samen met studenten zelf te doen."




 
 
IMG
 
OCW faalt in lastendrukvermindering
 
 
 
 
Uit een evaluatie van het kabinet blijkt dat de regeldruk in het hoger onderwijs, tegen de ambities in, is toegenomen. De oorzaken zijn de prestatieafspraken, de continuïteitsparagraaf in het jaarverslag en de versterkte kwaliteitscontrole.


 
 
 
IMG
 
Echt anders naar de toekomst kijken
 
 
 
 
Toen Loes Damhof (Hanzehogeschool Groningen) vorig jaar docent van het jaar werd, ontving zij de eerste Comeniusbeurs van €50.000. Ze wist gelijk wat ze met dat geld zou gaan doen. Vorige week presenteerde zij de resultaten van het 'Futures Literacy Knowlab' aan studenten, beleidsmakers in het onderwijs en OCW.


 
 
 
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar, klikt u dan hier
Hier kunt u uw adreswijziging doorgeven
 
 
 
 
www.scienceguide.nl
redactie@scienceguide.nl
(020) 428 53 71
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright Scienceguide 2017