Nieuwsbrief ScienceGuide, mei 2017- Nummer 21
 
 
 
 
 
 
De Vlaam en zijn taal
IMG
 
Nederland en Vlaanderen hebben een Nederlands gemeen, maar in het onderwijs gaan beide regio’s huns weegs. Nederland houdt uitverkoop ten voordele van het Engels, Vlaanderen speelt stiefmoeder over haar bevochten taal. Heeft er iemand gelijk, of is de taaldiscussie slechts een uitwas aan de oppervlakte voor een fundamenteler probleem?


 
 
 
IMG
 
Beter imago verhoogt instroom bij de pabo
 
 
 
 
De halvering van het aantal aanmeldingen voor de pabo komt doordat het maatschappelijk aanzien van de leraar is achteruitgegaan. De leraar basisonderwijs heeft beduidend minder aanzien dan de collega’s in het voortgezet onderwijs, zo blijkt uit Maastrichts onderzoek.


 
 
 
IMG
 
Complexiteit te lijf met narrative design
 
 
 
 
"Ons begrip van hoe minuscuul kleine beslissingen ons leven drastisch kunnen veranderen is in een paar decennia sterk ontwikkeld." Kersvers lector van de HKU Hartmut Koenitz benadrukte in zijn lectorale rede hoe belangrijk interactive narrative design gaat worden voor ons begrip van een complexe wereld.


 
 
 
IMG
 
Diversiteit begint met tijd
 
 
 
 
De tijd nemen voor een professionele dialoog is essentieel om goede invulling te geven aan diversiteit in de klas. "Maar juist daaraan ontbreekt het vaak." zegt onderzoeker gedifferentieerd HRM van de HvA Daniël van Middelkoop.


 
 
 
IMG
 
Groningen wil van fossiel naar duurzaam
 
 
 
 
De nieuwste aanwinst voor de Zernike campus, de Energy Academy Europe, werd woensdag geopend. Het meest duurzame onderwijsgebouw van Nederland moet de samenwerking op het gebied van duurzame energie tussen de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool en de regio bestendigen.
 
 
IMG
 
De vampier thuis uitgenodigd?
 
 
 
 
Is het erg dat robots in huis continu meeluisteren met wat er gezegd wordt? Dat was zo maar een van de vragen op de 'TILTing perspectives' conferentie aan de Tilburg University waar de invloed van techniek op de maatschappij centraal stond.


 
 
 
IMG
 
Onverwachte bedreiging zadenbank
 
 
 
 
De permafrost op Spitsbergen smelt en dat leek even een bedreiging voor 's werelds grootste zadenbank. De opslag voor zaden van bijna een miljoen plantensoorten is tegen veel bestand, maar hier hadden de beheerders niet op gerekend.


 
 
 
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar, klikt u dan hier
Hier kunt u uw adreswijziging doorgeven
 
 
 
 
www.scienceguide.nl
redactie@scienceguide.nl
(020) 428 53 71
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright Scienceguide 2017