Nieuwsbrief ScienceGuide, september 2016- Nummer 31
 
 
 
 
 
 
Soebatten voor een paar miljoen
IMG
 
"Ierland heeft ingezet op verplicht programmeren op de basisschool, dat lijkt mij voor Nederland een prima plan." VSNU-voorzitter Karl Dittrich vindt dat lerarenopleidingen een belangrijke taak hebben bij het verder digitaliseren van de samenleving. Hans de Boer, ziet geld als belangrijkste voorwaarde.


 
 
 
IMG
 
Echt open, echt voor iedereen
 
 
 
 
Fontys-lector Robert Schuwer wordt chairholder van de UNESCO Chair on Open Educational Resources. "Het sluit goed aan bij de ideële ambities die ik heb om onderwijs écht voor iedereen toegankelijk te maken."


 
 
 
IMG
 
Nederland innovatief en concurrerend
 
 
 
 
Nederland is de meest concurrerende economie van de EU. Dat stelt de jaarlijkse Global Competitiveness Index van het World Economic Forum (WEF). Met name het systeem van hoger onderwijs en de samenwerking tussen bedrijfsleven en kennisinstellingen worden geroemd.


 
 
 
IMG
 
Hoger onderwijs, een rite de passage?
 
 
 
 
Wie hoger onderwijs geniet bevindt zich in een fase waarin de sociale status verandert. Die 'rite de passage' is complex, zeker nu de hele wereld in de collegebanken zit, ziet Marina Meeuwissse van de Hogeschool Rotterdam. Zij pleit ervoor dat docenten het onderwijs meer kosmopolitisch benaderen.


 
 
 
IMG
 
Technologie moet onderwijs dienen
 
 
 
 
Om onderwijs echt te vernieuwen en verbeteren moet de onderwijsindustrie een volwaardige gesprekspartner worden. De OECD stelt dat technologische innovaties in het onderwijs nog te weinig leiden tot betere prestaties.




 
 
IMG
 
MBO-student aan de slag bij lectoraat
 
 
 
 
De samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) heeft het lectoraat Strategic Development in Creative Business van Inholland erkend als leerbedrijf voor het mbo in de richting marketing en communicatie. Dit heeft als doel om hbo-onderzoek meer met de praktijk te verbinden.


 
 
 
IMG
 
Zachte landing voor Rosetta
 
 
 
 
Op dertig september komt de missie van Rosetta eindelijk ten einde. Dan wordt zij op komeet 67P herenigd met Philae. De lander werd onlangs eindelijk gevonden. "Een hele opluchting," zegt Koen Geurts van DLR. "Het was een beetje als Beagle 2 die na twaalf jaar eindelijk op Mars werd gevonden."


 
 
 
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar, klikt u dan hier
Hier afmelden voor de nieuwsbrief
 
 
 
 
www.scienceguide.nl
redactie@scienceguide.nl
(020) 428 53 71
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright Scienceguide 2016