Nieuwsbrief ScienceGuide, februari 2016- Nummer 6
 
 
 
 
 
 
Bussemaker streng in de leer
IMG
 
"De minister heeft begrip voor de situatie, maar zij heeft niet de intentie om in te grijpen." OCW is niet van plan de hand over het hart te strijken voor Pabo-studenten die hun rekentoets niet halen. "De inhoud van de toets voor rekenen/wiskunde is bepaald door docenten van de verschillende pabo-opleidingen."


 
 
 
IMG
 
Onderwijs verliest zijn bestaansgrond
 
 
 
 
"Jongeren waren geen thema. Je bood banen aan en ze kwamen wel." Nu is voor 1 miljoen mooie functies in Europa niemand te vinden. Andrea Gerosa van 'Think Young' onderzoekt wat jongeren vinden, kunnen en willen. "De EU STEM Coalition is midden in de roos."


 
 
 
IMG
 
Inspirator van 10 miljard
 
 
 
 
"Chaos regeerde de dag. Maar Eric had een droom." Diederik Samsom liet zich inspireren door schoolleider Eric van ’t Zelfde. Maar wat vindt deze zelf? "Timeo Danaos et dona ferentes, ik ben bang voor politici, ook als deze ons statistieken cadeau doen waaruit blijkt dat er geen tekorten zijn."


 
 
 
IMG
 
Circulair innoveren
 
 
 
 
Matthias Olthaar gaat als lector Green Logistics bij Stenden onderzoek doen naar duurzaam transport, duurzaam ketenmanagement, biobased economy en service logistiek. Dat heeft meteen een krachtige regio-functie want rond Emmen hecht men veel belang aan hoogopgeleide kenniswerkers.


 
 
 
IMG
 
Investeringen in R&D krimpen
 
 
 
 
De OECD waarschuwt dat eerste cijfers over 2015 laten zien dat de publieke R&D-investeringen omlaag blijven gaan sinds 2010, na een korte tussenstop in 2014. Korea is de nummer 1 wereldwijd bij deze investeringen (4.3% BBP in 2014), gevolgd door Israel (4.1%).




 
 
IMG
 
Ik was een nerd
 
 
 
 
Barack Obama komt niet voor niks de Hannover Messe openen. Hij geeft nu eerlijk toe dat hij een nerd was voordat dat cool was en vertelt over zijn trots op wat hij kon doen voor wetenschap en technologie. "As we set our sights toward other planets, we can also create good jobs here on this one."


 
 
 
IMG
 
Nizar in het Haagse
 
 
 
 
Amsterdamse scholier Nizar el Azouzi baarde tot in Den Haag opzien met zijn MOOC-diploma over leiderschap. Hij kreeg er een snuffelstage en keek zijn ogen uit. "Net als op school halen ze elkaar continu onderuit, zij het met politiek correct taalgebruik. Zo vond de heer Tunuhan Kuzu de heer Halbe Zijlstra belachelijk."


 
 
 
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar, klikt u dan hier
Hier afmelden voor de nieuwsbrief
 
 
 
 
www.scienceguide.nl
redactie@scienceguide.nl
(020) 428 53 71
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright Scienceguide 2015