Rutte en studenten zoeken steun voor Wit Rusland

Nieuws | de redactie
3 april 2006 | Gisteren bezochten LSVb-voorzitter Jonathan Mijs en de studenten van "MissionToMinsk " staatssecretaris Rutte om zijn steun voor het initiatief ter redding van de onderdrukte Witrussische studenten te krijgen. Mark Rutte zegde deze steun toe en deze week worden alle collegevoorzitters aangeschreven met het verzoek om op hun universiteit plaats te maken voor deze gedupeerden. De LSVb verzoekt het kabinet en de universiteiten om zorg te dragen voor drie dingen: een visum, inschrijving bij de universiteit en huisvesting.

Gisteren bezochten LSVb-voorzitter Jonathan Mijs en destudenten van “MissionToMinsk” staatssecretaris Rutte om zijn steun voor hetinitiatief ter redding van de onderdrukte Witrussischestudenten te krijgen. Mark Rutte zegde deze steun toe en deze weekworden alle collegevoorzitters aangeschreven met het verzoek om ophun universiteit plaats te maken voor deze gedupeerden. De LSVbverzoekt het kabinet en de universiteiten om zorg te dragen voordrie dingen: een visum, inschrijving bij de universiteit enhuisvesting.

Eerder al sloot de Poolse premier reeds een contract met het HOaldaar om Wit- Russische studenten op te vangen enook zette Italië stappen in deze richting. LSVb-voorzitter Jonathan Mijs bepleit dat Nederland hierin een”drijvende kracht kan zijn en een voorbeeld voor de rest vanEuropa. De LSVb doet dan ook een dringend appèl op het Nederlandskabinet en de universiteiten. Pak deze kans en laten we onzeverbale solidariteit ook in daden omzetten!”  Naar verwachtzal morgen Commissiepresident Barroso persoonlijk de brief van destudenten aan Loekasjenko in Staatsburg tekenen, zulks in navolgingvan Nederlandse, Duitse en Poolse toppolitici. Zie de specialepagina gewijd aan Belarus onder Dossiers.«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK