Over ScienceGuide

ScienceGuide is scherp, actueel en verdiept

ScienceGuide is het podium dat iedereen in het hoger onderwijs, de wetenschap en de kennissector verbindt. Het is de plaats voor nieuws, onderzoek en opinie. De redactie volgt het nieuws en bewaakt de kwaliteit van alle artikelen, of ze nu van eigen hand zijn of van derden. Redactionele onafhankelijkheid is daarbij vanzelfsprekend voor een open dynamiek in het debat.

Voor ons staat het brengen van betrouwbaar nieuws voorop. Daarnaast bieden wij een platform voor iedereen die het hoger onderwijs en de wetenschap een warm hart toedraagt en zijn/haar gedachten hierover wil delen. Uw deskundigheid draagt weer serieus bij aan het geïnformeerde debat over het hoger onderwijs.

ScienceGuide was een van de eerste media die voor het internet koos om lezers te bereiken. Daarom kunnen wij putten uit een archief van vijftien jaar aan artikelen. Dit archief is voor iedereen beschikbaar en vrij toegankelijk. Enkele onderwerpen diept de redactie verder uit, deze vindt u onder de kop Dossiers.

Redactie

ScienceGuide werkt met een vaste redactie met gespecialiseerde kennis over het hoger onderwijs, de wetenschap en politiek. De redactie bestaat uit:

  • Sicco de Knecht (hoofdredacteur)
  • Tim Cardol (adjunct-hoofdredacteur)
  • Frans van Heest (redacteur)
  • Ingeborg van der Ven (redacteur)
  • Ruben Claesen (correspondent Vlaanderen)

ScienceGuide maakt gebruik van cookies

Klik op OK om hiermee akkoord te gaan

OK