Openhartig OCW

Nieuws | de redactie
9 oktober 2006 | Soms willen ambtenaren hun bewindslieden dingen laten zeggen waar andere ambtenaren het een beetje benauwd van krijgen, maar zelden laten bewindslieden de Kamer en de burgers daar van mee genieten. OCW dit maal –onbedoeld nemen wij aan- wel:

in de antwoorden aan de Kamer over de begroting gaat het departement uitvoerig in op de fundamentele vraag naar het beoogd en verwacht maatschappelijk effect van differentiatie en open bestel (vraag 85). In het antwoord gaan de bewindslieden ook in op de impact van collegegelddifferentiatie en beweren dan stellig dat dit ook tot minder uitval zou leiden: “Collegegelddifferentiatie betekent dat door verhoging van de eigen bijdrage van studenten meer geld voor bijvoorbeeld begeleiding en kwaliteit beschikbaar kan komen. Het vergroten van de financiële verantwoordelijkheid van de student kan er ook toe leiden dat hij een meer bewuste keuze voor een studie maakt, waardoor de kans op uitval kleiner wordt.

Dan volgt een even onthullende als vermakelijke passage in de tekst: “(NB schrappen: deze uitspraak gaat te ver en er wordt bovendien niet om een uitspraak gevraagd)” Voor de lezers in de Kamer en de HO-wereld toch goed om te weten.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK