‘Open innovatie leidt tot democratiseringsgolf’

Nieuws | de redactie
4 december 2006 | Open innovatie zal niet alleen leiden tot vele doorbraakinnovaties, maar ook een nieuwe democratiseringsgolf teweeg brengen. Dit stelde prof. Wim de Ridder in zijn diesrede op de Universiteit Twente. "Het moment komt dichterbij waarop het verschil tussen de denkkracht van de mens en die van de  machine heel klein wordt.

Als gevolg daarvan zal ook het onderscheid tussen fysieke en virtuele werkelijkheid vervagen. Alleen al vanwege deze ontwikkeling ligt een forse toename van het aantal doorbraakinnovaties in het verschiet. Universiteiten zijn bij uitstek geschikt om leiding te geven aan het proces van democratisering van de innovatie. Daarmee staan de universiteiten voor een nieuwe democratiseringsgolf die in intensiteit niet achterblijft bij die in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw”.

Lees hier de rede die prof. Wim de Ridder op 1 december uitsprak op de Universiteit Twente
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK