Decaan zet aan tot stijl in Nijmegen

Nieuws | de redactie
23 maart 2007 | Het stijlverschil tussen de generaties in het hoger onderwijs doet zich aan de RU in Nijmegen voelen. De studenten vinden gedrag en uitdossing van docenten en examencommissies steeds irritanter. Joas Duister, studentenvoorzitter bij managementwetenschappen: “We kregen klachten van studenten dat de plechtigheden niet verliepen zoals ze gedacht hadden. De klachten betreffen de soms wat sjofele kleding en ook dat docenten meteen na afloop van de plechtigheid weer vertrokken.” Decaan Hans Mastop schaart zich aan hun zijde.

‘Het is belangrijk dat de examencommissie en begeleiders van de student goed voorbereid ter zitting verschijnen en deze met hun aanwezigheid luister bijzetten,’ zo schrijft hij aan alle medewerkers van zijn faculteit. Ook het goed gebruik om na de feestelijkheid nog even met de student en zijn familie na te praten legt hij nog maar eens uit. Voor de familie is het immers “vaak een van de weinige keren dat zij kennismaken met de universiteit.”

Mastop schroomt niet om kledingadviezen te geven. Voor de mannen onder de docenten: ‘Denk aan kostuum of colbert of pantalon.’ De vrouwen moeten denken aan ‘kleding die zij ook bij andere officiële gelegenheden zouden dragen.’ Wat betreft de hoogleraren kent Mastop geen enkele twijfel over de goede stijl: zij worden geacht in toga acte de présence te geven.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK