Strijd om onderwijsonderzoek

Nieuws | de redactie
27 mei 2008 | Het Top Institute for Evidence based Education Research leidt tot onrust binnen de UvA. Collegainstituut SCO Kohnstamm moet namelijk tegelijkertijd ‘de markt op’ en nu ook een nieuw businessplan maken. ‘Wie of wat aan de UvA wordt eigenlijk beter van deze actie’, vraagt OR-lid Connie de Boer zich af.

‘De werknemers worden er niet beter van, want die moeten voor minder geld gaan werken; de kwaliteit van het onderwijsonderzoek wordt er niet beter van, want onderzoek verdwijnt grotendeels van het SCO; en de UvA wordt er financieel de komende vijf jaar ook niet beter van, omdat wachtgeldregelingen moeten worden afgekocht.’

‘Dit is zeer inconsistent beleid’, zegt een van betrokkenen in Folia. ‘Onze onderzoekers die hetzelfde soort werk doen, moeten worden verzelfstandigd en worden ondergebracht in een BV. Gelijktijdig komt er een concurrerend instituut dat wel binnen een faculteit kan functioneren.’ Bij SCO is bovendien de vrees gerezen dat geen onderzoeksgeld meer bij NWO zal worden toebedeeld als het contractonderzoek niet meer deel uitmaakt van een onderzoeksschool. ‘Want NWO geeft geen geld aan BV’s.’


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK