Tentamens kunnen ook in de avond

Nieuws | de redactie
19 juni 2008 | Het college van bestuur van de UU wil de academsiche bedrijfstijd verlengen. Colleges en tentamens zouden bij elke opleiding na zeven uur en tot negen uur in de avond kunnen worden ingeroosterd. De rector en de portefeuillehouder financiën van het CvB hebben bekend gemaakt dat men waar mogelijk kosten wenst te beheersen. Met een langere bedrijfstijd kan men ruimte en faciliteiten intensiever benutten.

Alleen al voor de huur van tentamenruimtes zoals de Vechtse Banen legt het college jaarlijks rond zeven ton op tafel. Tentamens in de avonduren zouden de universiteit dus ruim een half miljoen kunnen opleveren, becijfert het college.
Ook met een verlengde bedrijfstijd zal de UU niet kunnen ontkomen aan een verdere kostenbeperking. Dit om de noodzakelijke investeringen voor de lange termijn te kunnen blijven realiseren.

De norm voor de per medewerker beschikbare ruimte kon wel eens verlaagd worden van tien naar acht vierkante meter. Ook bouwplannen als een geplande nieuwbouw voor de faculteit Geowetenschappen worden nog eens kritisch tegen het licht gehouden en wellicht geschrapt.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK