Strenger examen eerste stap

Nieuws | de redactie
27 oktober 2008 | Het plan van staatssecretaris Van Bijsterveldt biedt een goede oplossing voor de ontoereikende taal- en rekenvaardigheid van VO-leerlingen die doorstromen naar het HO, vindt de HBO-raad. Maar het bevat nog onvolkomenheden. "Veel leerlingen kunnen het niveau op hogescholen niet aan. Hierdoor vallen er onnodig studenten uit, wat hun kansen op de arbeidsmarkt verslechtert."

Hoewel de staatssecretaris tempo maakt met het aanscherpen van de exameneisen per 2012, is voozitter Terpstra wel bezorgd over de leerlingen die voor dat jaar een HBO-opleiding beginnen. “Deze groep mag niet tussen de wal en het schip vallen, voor deze leerlingen willen we graag samen met de staatssecretaris en de VO-raad aparte overgangsmaatregelen bedenken.”

Aangezien ook Havo-leerlingen met het profiel Cultuur & Maatschappij last hebben van onvoldoende rekenvaardigheid vinden de hogescholen bovendien dat een oplossing voor specifiek deze groep zinvolk is. Dit ontbreekt nog in het plan vab OCW. “Leerlingen met dat het profiel hebben meer kans op succes in het hbo wanneer ze over goede rekenvaardigheid beschikken, die kans moeten we hen niet onthouden en daarom moet er voor hen ten minste een apart programma rekenvaardigheid komen.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK