Nieuwe robottechnologie voor RDM Campus

Nieuws | de redactie
24 januari 2012 | Op de RDM Campus in de Rotterdamse haven gaat binnenkort het project ‘Nieuwe bewerkingen in de Maakindustrie’ van start. Het Albeda College en de Hogeschool Rotterdam kunnen vanaf dan kennis maken met de mogelijkheden van ‘state of the art’ las- en snij robottechnologie.

De nieuwe apparatuur sluit aan bij de laatste ontwikkelingen inbedrijven. Het gaat om apparatuur en software van drie belangrijkeprocessen waarmee in de staalverwerkende industrie wordt gewerkt:lassen, snijden en flexibele productie automatisering.

De komende jaren worden aanzienlijke tekorten verwacht aantechnisch goed opgeleid personeel, met name op MBO+ en HBO-niveau.Het project ‘Nieuwe bewerkingen in de Maakindustrie’ wil bijdragenaan het oplossen van dit probleem. Met de nieuw aangekochtetechnologie krijgen studenten de mogelijkheid kennis en ervaring opte doen met de laatste ontwikkelingen in de robottechnologie.

Het project dat samen wordt ondersteund door het Albeda College,Hogeschool Rotterdam en een groep van bedrijven is mogelijk gemaaktdoor een subsidie van de Provincie Zuid-Holland en Valk Welding, deleverancier van apparatuur en aanbieder van lesmateriaal aan entraining aan docenten. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK