Saxion’s beste spin-offs

Nieuws | de redactie
31 oktober 2012 | Het Saxion Kenniscentrum Innovatie en Ondernemerschap publiceert voor het tweede jaar een Top 50 met succesvolste ‘spin-offs’ van (oud-)studenten. Groei, innovativiteit, technologie, omzet en werknemers staan centraal in een lijst opnieuw aangevoerd door een grote facilitair dienstverlener.

Net als vorig jaar is oud-student Eric Wentink de lijstaanvoerder bij Saxion. Wentink richtte EW Facility Services op dat inmiddels is uitgegroeid tot één van de grootste facilitaire dienstverleners van Nederland met vestigingen in Arnhem, Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen. 

Tegen Sax vertelt Wentink over zijn succes: ““Doe niet alleen dat waar je goed in bent, maar zorg juist dat je aandacht hebt voor datgene wat je als je achilleshiel beschouwt. Bezuinig daarnaast nooit op advies. Verzamel een klankbordgroep om je heen die je op verschillende disciplines met raad en daad kan bijstaan.” 

Binnenkomers en oude bekenden 

Nieuw in de Top 50 is Voortman Steel Machinery uit Rijssen. Mark Voortman is directeur van het familiebedrijf dat zich toelegt op de productie van bewerkingsmachines voor de staalverwerkende industrie. Ook de nummers 8 en 9 zijn nieuw onder de hoogst geklasseerde bedrijven in de Top 50: TWS Groep en Antonio Shining Places. TWS-Groep uit Twello is actief op het gebied van Infra, Telecom en Datacommunicatie netwerken, Antonio Shining Places is een bedrijf in facilitaire dienstverlening. 

Zuivelbedrijf De Zuivelhoeve uit Hengelo neemt de derde plaats van de Top 50 in. De People & Print Group uit Deventer, bekend van onder andere Drukwerkdeal.nl, en IT-dienstverlener Switch uit Oldenzaal maken de top 5 compleet. Zij zijn al jarenlang grote en bekende spin-offs van Saxion. 

Tip 10 voor nieuw talent 

De “Tip 10” wordt aangevoerd door Keupink Labs uit Albergen, opgericht door student Job Keupink. Het bedrijf maakt o.a. websites voor mobiele telefoons en mobiele applicaties en houdt zich bezig met de vormgeving van advertenties, banners en visitekaartjes.

Keupink is ondanks zijn succesvolle onderneming nog steeds aan het studeren. ““Soms is de combinatie wel lastig. Er wordt verwacht dat je je huiswerk af hebt, maar dat valt soms net samen met de deadline van een opdracht. Problemen levert het echter niet op. Ik ga ook in mijn eigen bedrijf afstuderen. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat. Ik wil een plan opstellen waar ik uiteindelijk zelf ook iets van leer.” 

U leest de Top 50 en Tip 10 bij Saxion hier


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK