Leenstelsel klem

Nieuws | de redactie
12 juni 2013 | Het wordt voor minister Bussemaker eerder lastiger dan eenvoudiger voor haar plannen steun te vinden in de Eerste Kamer. Opnieuw is er een kleinere fractie die aangeeft het leenstelsel niet te willen steunen. Dat haar voorzitter een VU-hoogleraar is, speelt daarbij duidelijk een rol.

OSF-senator C.A. de Lange heeft namelijk tegen de ASVA gezegd dat hij de zorgen van studenten deelt op het punt van de effecten van een leenstelsel. “Als hoogleraar aan de VU maak ik me grote zorgen over de ontwikkelingen in het hoger onderwijs. De invoering van het leenstelsel zorgt ervoor dat straks minimaal 6.500 studenten niet gaan studeren.”

OV-perikelen cruciaal

Dit verwacht effect op de deelname aan het hoger onderwijs noemt hij “erg zorgelijk. “ Hij legt ook de nadruk op de gevolgen van het niet doorgaan van de OV-kaart.  “Afschaffing van de OV-kaart zal ervoor zorgen dat het hoger onderwijs veel minder toegankelijk wordt. Ook zullen veel lokale OV-bedrijven hierdoor in financiële problemen komen.”

Dat laatste punt is voor de OSF-fractie een existentieel aspect. Zij vertegenwoordigt immers de fracties van de regionale partijen in de verschillende Provinciale Staten. Juist daar is elke ondermijning van de OV-infrastructuur buiten de steden een absoluut onverteerbaar aspect.

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK