Leiden bedreigd

Nieuws | de redactie
6 oktober 2015 | Vanwege een dreigement met een schietpartij worden de Leidse universiteit en het gebouw van Webster University in de Sleutelstad door de politie bewaakt. Van ontruimingen is nog geen sprake.

Een woordvoerder van de universiteit laat weten dat er meerdere dreigingen zijn binnengekomen, ook internationaal. Uit voorzorg zijn alle gebouwen bewaakt, ze worden niet ontruimd. Bij Webster University staat ook bewaking voor de deur. Op last van de politie mag daar niemand het pand in of uit. Vooralsnog zijn er geen colleges afgelast.

Omroep West meldt, dat “op Twitter een foto circuleert van de gevel van het gebouw waarop kogelgaten te zien zouden zijn, een woordvoerder laat weten dat dit geen kogelgaten zijn, maar dat er bierflesjes tegen de ruiten zijn gegooid.” Ook de gebouwen van de Haagse Campus van de Leidse universiteit worden bewaakt.

De Leidse politie meldt dat de bedreiging niet alleen via Twitter binnenkwam, maar er tevens bij de politie in Den Haag een signaal kwam. Naar aanleiding daarvan heeft men actie ondernomen. De politie onderzoekt of de twee meldingen iets met elkaar te maken hebben.

U kunt op dit liveblog van Omroep West de stand der dingen volgen: http://www.omroepwest.nl/nieuws/2953336/LIVEBLOG-Dreiging-schietpartij-Universiteit-Leiden

?


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK