Insturen vraag voor Nationale WetenschapsQuiz 2019

Dit jaar brengen ScienceGuide en De Balie je de Nationale WetenschapsQuiz. Op 27 december aanstaande parelt het zweet over de voorhoofden van panelleden en publiek wanneer zij de lastigste vragen van het land beantwoorden. Jij kunt ook een vraag (liefst met antwoord, maar dat hoeft niet) opsturen voor de NWQ. Dat kan tot en met 13 november 2019.

Voorwaarden van een goede vraag

De beste vragen komen van de kijker zelf! Eenieder wordt dan ook aangemoedigd om een of meerdere vragen in te sturen voor deze editie van de NWQ. Het mag een vraag zijn waarop je het antwoord al weet, maar ook een oprechte vraag over iets waar je nieuwsgierig naar bent zou een goede vraag kunnen zijn. We zijn op zoek naar vragen uit alle vakgebieden, van alfa tot medisch, en van fundamenteel tot toegepast.

“Een goede vraag voor de wetenschapsquiz is er eentje die je erop wijst dat het feit dat je dacht dat je veel wist eigenlijk een misverstand is.”
Hein Meijers - Geestelijk vader NWQ

Een goede vraag voor de Nationale WetenschapsQuiz voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • Het antwoord op de vraag is niet (gemakkelijk) te vinden op het internet. Zorg er dus voor dat je vraag uniek en nieuw genoeg is om niet al ergens op een (populair) wetenschappelijk forum te vinden te zijn.
  • Het antwoord op de vraag is geen ‘weetje’, het moet te beredeneren zijn voor iemand met een gezond verstand en algemene kennis. Dit betekent overigens niet dat alleen natuurwetenschappelijke vragen in aanmerking komen.
  • Het antwoord op de vraag kun je bij voorkeur (maar niet verplicht) demonstreren op het podium. Dus geef vooral ideeën mee over hoe dit praktisch uit te voeren zou zijn.

De redactie is op zoek naar spannende, verrassende en intrigerende vragen en antwoorden voor deze editie. Is de vraag goed genoeg? Dan is er kans dat jouw vraag in de NWQ 2019 komt! Stuur je beste vraag of vragen voor woensdag 13 november 12:00 uur op via het formulier hieronder en misschien mag je jouw vraag wel stellen in de NWQ19!


ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan

OK