• A
  • A
  • Stenden 25 jaar gastvrij

    - De Stenden Hotel Management School viert dit jaar het 25-jarig bestaan. Op 11 april aanstaande komen daarom onderzoekers uit binnen- en buitenland naar Leeuwarden voor de vijfde Salon de Wyswert-Lines of Flights waar onderzoek naar gastvrijheid en gastronomie centraal staat.

    Zeven bekende internationale professoren, waaronder smaaklector Peter Klosse, Conrad Lashley van de Oxford Brookes University en Cathy Hsu van de Hong Kong Polytechnic University zullen hun onderzoek presenteren en hun visie op hospitality-onderzoek bespreken.

    Het programma beslaat twee dagdelen die beiden starten met presentaties en worden gevolgd door een paneldiscussie. Het panel bestaat uit deskundigen, docenten en studenten. De discussie wordt geleid door mevrouw Esther Boers, IHM Alumni en General Manager van Banks Mansion Hotel in Amsterdam.

    Het volledige programma van de Conferentie vindt u hieronder. Aanmelden voor dit evenement kan hier.

    8.30 - 9.00 Welkom met koffie en thee 

    9.00 - 9.05 Opening door Drs. Klaas Wybo van der Hoek, bestuurslid Stenden

    9.05 - 9.30 Dr. Craig Thompson, Academic Dean IHM

    Theme 1: Research in Hospitality & Service Management

    09.30 - 10.10       Dr. Elena Cavagnaro, Lector Sustainable Service Studies at Stenden University of Applied Sciences

    10.10 - 10.50      Associate Professor Szilvia Gyimóthy, Tourism Research Unit Department of Cultureand Global Studies, Aalborg University /Campus Copenhagen, Denmark

    10.50 - 11.00       Coffee break

    11.00 - 11.40        Dr. Alexander Grit, Researcher in Hospitality Management, Co-founder Salon de Wyswert - Lines of Flight Conference in 2008

    11.40 - 12.20        Professor Cathy Hsu - Associate Dean (Academic Affairs), Hong  Kong Polytechnic, University, School of Hospitality & Tourism Management, Hong Kong (Ranked nr.2 in Hospitality Research Worldwide), Editor-in-Chief of the Journal of Teaching in Traveland Tourism

    12.20 - 13.00       Panel discussion four first speakers with students, faculty and other participants

    13.00 - 13.50       Lunch in Central Stenden Hall

    Theme 2: Research in Hospitality Management & Gastronomy

    13.50 - 14.30    Professor Peter Klosse, Lector Gastronomy at Stenden University of Applied Sciences

    14.30 - 15.10     Professor Don Craig, Lector in International Hospitality Management at Stenden University of Applied Sciences, Editor-in-Chief Research in Hospitality Management Journal

    15.10 - 15.50     Professor Conrad Lashley, Oxford Brookes University, UK (Highest Ranked European University in Hospitality Research Worldwide), Editor Emeritus of the new Hospitality & Society Research Journal

    15.50 - 16.30     Panel discussion last three speakers with students, faculty and other participants

    16.30    Finalizing drink with the speakers, students, faculty and other participants in the Central Stenden Hall