• A
 • A
 • Hogeschool in excellente liga

  - De Toerisme- en Hotel Management opleidingen van Stenden hebben als eerste HO-instelling met succes voldaan aan eisen van het International Centre of Excellence in hun vakgebied.

  Stenden is hierop verwelkomd als nieuw Associate Member van deze internationale liga, als de eerste instelling in Nederland die deze erkenning heeft behaald. Volgens het Centre of Excellence legt Stenden Hogeschool "aanzienlijke nadruk op de ontwikkeling van gerichte en effectieve onderzoeksvaardigheden. Studenten dragen bij aan de vastgestelde activiteitsgebieden, wat hun onderzoekscompetentie ontwikkelt en bijdraagt aan de onderzoekscapaciteit van de hogeschool."

  Volledig voorbereid 

  De accreditatie-onderzoekers noemen de faciliteiten bij de hogeschool in Leeuwarden "uitzonderlijk en het gebruik van het Stenden Hotel en andere faciliteiten voor de ontwikkeling van studenten resulteert in zeer vaardige afgestudeerde studenten die volledig zijn voorbereid voor functies in het huidige bedrijfsleven."

  Het International Centre of Excellence (ICE) is een onafhankelijk internationaal accreditatieorgaan dat gespecialiseerd is in onderwijs op het gebied van toerisme, hospitality, gastronomie en evenementen. ICE heeft zich ontwikeld tot toonaangevende organisatie met een snel groeiend ledenaantal vanuit de hele wereld. Men stimuleert in deze liga van topinstituten de excellentie in toerisme- en hospitality onderwijs en biedt studenten over de hele wereld een zorgvuldige en onafhankelijke beoordeling van de opleidingen van een instelling.