HBO en WO in één in Groningen

Nieuws | de redactie
9 februari 2006 |

Hoe zorg je ervoor dat studenten Logopedie aan de Hanzehogeschool beter doorstromen naar een masteropleiding aan de RUG en hoe kunnen tegelijkertijd studenten van de opleiding Algemene Taalwetenschap aan de RUG profiteren van de kennis en praktijkervaring bij Logopedie? Deze vraag lag aan de basis van de masteropleiding Speech and Language Pathology. Medewerkers van de hogeschool en RUG ontwikkelden niet alleen een masteropleiding. Zij zetten bovendien beide instellingen speciale leertrajecten op om een goede aansluiting te waarborgen.
Het betreft hier dus niet slechts een doorstroomtraject voor hbo-studenten naar de universiteit, maar ook een traject waarbij universitaire studenten in staat gesteld worden een bachelor Logopedie mét therapiebevoegdheid te halen. De eerste studenten hebben nu hun masteropleiding succesvol afgerond. Deze eerste Masters Speech and Language Pathology krijgen op 16 februari hun bul uitgereikt in de Senaatskamer van het Academiegebouw.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK