Nobel-winnaar naar EUR

Nieuws | de redactie
30 mei 2006 | Sir Clive Granger zal vanaf 1 juli 2006 als eerste de nieuwe Henri Theil Leerstoel bezetten aan de EUR. Granger, die is verbonden aan de University of California, leverde met zijn onderzoek een substantiële bijdrage aan de kwaliteit van het economisch voorspellen en kreeg in 2003 de Nobelprijs voor de Economie toegekend. Hij ontvangt nu een Rotterdams eredoctoraat voor zijn fundamentele bijdragen aan de specificatie van dynamische econometrische modellen.

De leerstoel die hij drie jaar gaat bekleden, wordt ingesteld als eerbetoon aan Henri Theil (1924- 2000), de grondlegger en de eerste directeur van het Econometrisch Instituut aan de Rotterdamse universiteit, dat dit jaar zijn vijftigjarig jubileum viert. Theil, een van de moderne pioniers van de econometrie, oefende met Tinbergen ook grote invloed uit op de economische politiek en de economische modellenbouw.
Een goede indruk van Grangers werk en denken krijgt u door zijn rede bij de uitreiking van de Nobelprijs te lezen. Deze vindt u hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK