‘Rijzende Zon’ voor Leidse hoogleraar

Nieuws | de redactie
12 mei 2006 | Vanwege zijn wetenschappelijke verdiensten wordt Wim Boot volgende maand onderscheiden met de Orde van de Rijzende Zon. Boot is hoogleraar Japans aan de Universiteit Leiden. Zijn onderzoeksgebied is de intellectuele geschiedenis van Japan tijdens de Edo-periode (1600-1867).

Boot krijgt zijn orde op 9 juni op de Japanse ambassade in Den Haag, zo heeft de Japanse minister van Buitenlandse Zaken Aso Taro hem per brief laten weten. ‘Deze orde is in 1875 ingevoerd in navolging van Europa, zegt Boot tegen het Leidse universiteitsblad Mare. De Kyokujitsu-sho, de Orde van de Rijzende Zon, staat iets hoger aangeschreven dan de Zuiho-sho , die van de Heilige Schat. In beide categorieën zijn er gradaties.’ Boot is onderscheiden in de op twee na hoogste gradatie van de acht: ‘Met middenlint.’


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK