HU leidt belastingmedewerkers op voor toezichthoudende functie

Nieuws | de redactie
27 oktober 2006 | Op 1 november starten 262 medewerkers van de belastingdienst hun anderhalf jarige opleiding tot veldtoetser via Hogeschool Utrecht. Veldtoetsers leggen namens de belastingdienst bedrijfsbezoeken af om te controleren of bedrijven frauderen met hun belastingen of illegalen inzetten.

Met vijfhonderd nieuwe veldtoetsers in drie jaar beoogt de belastingdienst de door personeelsstops ontstane achterstanden in de verwerking van aangiften in te lopen.

De opleiding is een combinatie van e- leren en lessen op vier locaties in het land: Arnhem, Groningen, Eindhoven en Utrecht. Hiervoor is samenwerking gezocht met de hogescholen Fontys in Eindhoven, Hanze Hogeschool in Groningen en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Op 1 november wordt de startbijeenkomst in Utrecht gehouden met alle 262 cursisten van de eerste lichting. Begin 2007 start een tweede lichting cursisten voor de opleiding.

Hogeschool Utrecht stimuleert levenlang leren. Daarom is de opleiding tot Veldtoetser zo opgebouwd dat het certificaat studieverkorting oplevert voor gerelateerde volwaardige bacheloropleidingen. De opleiding zal ingaan op onderwerpen zoals inkomstenbelasting, loon- en kansspelbelasting, omzet- en vennootschapbelasting, boekhouden, toezicht houden, formeel recht en burgerlijk recht. Naast deze kennisgebieden is er ook veel aandacht voor houdings- en gedragaspecten zoals sociale effectiviteit, professionele verantwoordelijkheid, effectief communiceren en conflictmanagement. Deze onderdelen komen deels overeen met bachelor opleidingen op economisch en juridisch gebied.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK