UM-prof decaan hbo-Graduate School

Nieuws | de redactie
10 januari 2007 | Prof. dr. F.C.B. Van Wijmen is door Fontys benoemd tot decaan van de Graduate School. Hij is sinds 1981 hoogleraar gezondheidsrecht aan de UM. Van Wijmen wordt belast met de dagelijkse leiding van de Fontys Graduate School. Dit instituut profileert en stimuleert de masteropleidingen van de hogeschool, haar lectoren en promovendi. ‘Dit eigen-aardig hbo-onderzoek voldoet aan alle kenmerken van wetenschapsbeoefening en is als anders (complementair) te beschouwen dan het universitair onderzoek’, is de stelling waarvanuit Van Wijmen zijn taak opvat.


Fontys werkt in dat verband samen met universiteiten in binnen- en buitenland. Met een aantal Nederlandse universiteiten heeft het al bijzondere banden. De UM wordt beschouwd als ‘preferred partner’, waarmee Fontys Graduate School de eigen onderzoeksidentiteit van het hoger beroepsonderwijs verder ontwikkelt en uitwerkt. Voorts worden wetenschaps- en onderzoeksbeleid zodanig op elkaar afgestemd dat het voor promovendi van Fontys aantrekkelijk is of wordt om te worden begeleid door promotoren van de UM en omgekeerd, dat voor Maastrichtse hoogleraren onderzoeksbegeleiding in het hbo tot hun dagelijkse werkelijkheid hoort.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK