Plasterk behoudt nevenfunctie

Nieuws | de redactie
27 februari 2007 | De nieuwe bewindslieden hebben de premier gezegd dat zij al hun nevenfuncties hebben opgezegd of doen rusten. Daar maakte Balkenende één uitzondering bij.

“Ik heb geoordeeld dat het lidmaatschap van de KNAW van de heren Hirsch Ballin en Plasterk, waaraan geen bestuurlijke functie is verbonden, niet als nevenfunctie is te kwalificeren. Minister Plasterk heeft aangegeven gedurende zijn ambtsperiode het lidmaatschap niet actief te zullen invullen.”

Ook is er “een regeling getroffen ten aanzien van relevante financiële en zakelijke belangen die het risico in zich dragen van (schijnbare) belangenverstrengeling” door desbetreffende nieuwe kabinetsleden. Een bijzonder soort regeling is daarbij getroffen door minister Plasterk. Hij “heeft verzocht zijn participatie in een aantal wetenschappelijke patenten te beëindigen.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK